Hirdetés

Újabb mindent kíbíró tablet a Panasonic kínálatában: a Toughbook CF-H2 érkezik

A Panasonic folyamatosan újuló Toughbook szériáját frissítette egy új modellel a napokban, természetesen most is egy szinte mindent kibíró, sokféle külső hatásnak ellenálló készülékkel, a CF-H2 típusjelzésű tablettel. A gépezet 10,1”-es képátlójú, 1024x768 pixeles felbontású monitorral lett ellátva, ami rezisztív érintőpaneles, és kezeli az ujjal vagy stylusszal való bevitelt is, valamint kikapcsolható LED-es háttérvilágítása is van. Magnézium ötvözet burkolatát erős műanyaggal borították be a plusz védelemért, így kibírja az 1,8 méteres magasságból való leejtést, működik -28,8 és +60 Celsius-fok hőmérsékleten is. Le sem tagadhatná amúgy, hogy terepre szánták, mivel hátára került egy tenyérpánt is a biztos fogásért.

A hűtését egyébként passzív megoldás használatával oldották meg, ez tartja processzorát, az 1,7 GHz-es órajelű Intel Core i5-2557M-et is a megfelelő körülmények között. A memória emellett legfeljebb 8 GB lehet, háttértárként pedig 320 GB-os méretű, 7200 rpm-es fordulatszámú merevlemez, vagy 128 GB-os SSD kerülhet bele. Van továbbá IEEE 802.11b/g/n szabványokat ismerő Wi-Fi kártya, 2.1-es Bluetooth, opcionálisan pedig 3G vagy ősztől 4G modem is rendelhető bele. Tartozék még a GPS vevő, a 2 megapixeles webkamera, az ujjlenyomat-olvasó, és az érintkezés nélküli SmartCard olvasó. Két, működés közben is cserélhető akkumulátora nagyjából 6 és fél órás működést tesz lehetővé.

Fizikailag és teljesítményre sem lett tehát gyenge jószág a CF-H2, ami persze az árán is jócskán megérződik: kis mérete ellenére az összeg nagy, 3450 dollárnál kezdődik.

Előzmények

Hirdetés