Hirdetés

IFA 2013 blog: „gyilkolni” fognak a Panasonic 4K OLED tévéi

A Panasonic január elején az idei CES-en jelentette be hivatalosan, hogy gőzerővel dolgoznak egy, Ultra High Definition kompatibilis OLED képalkotási eljárásra épülő televízión. Sőt, már be is mutattak egy működőképes, 65 hüvelyk képátlóval bíró modell Las Vegasban, és az IFA-n Európának is megmutatták, hogy mégis mennyire előrehaladottak a fejlesztések.

Panasonic OLED
Panasonic OLED [+]

Egy lesötétített helyiségbe, ideális körülmények közé állították, ráadásul kordon mögé is dugták a 4K OLED tévét, szóval túlzás lenne azt állítani, hogy a legapróbb részletekbe menően lehetőség lett volna letesztelni a modellt. Mindenesetre amit láttunk, annak alapján kijelenthető, hogy van helye a piacon ennek a megoldásnak. Azonnal feltűnt az óriási színgazdagság, és a tökéletes fekete, amelyet többek között egy tüzijátékos videóval próbáltak kihangsúlyozni. A gyors mozgások megjelenítésével sem volt semmi probléma, akadozásnak nyomát sem lehetett látni, illetve a sötét és világos tartalmak gyors váltakozása sem hozta zavarba a kijelzőt.

Mivel a Panasonic helyszínen tartózkodó japán munkatársai sem tudtak pontos felvilágosítást adni arról, hogy mikor és mennyiért kerül majd a boltokba a termék, ezért valószínűsíthető, hogy a fejlesztések még nem értek véget, így a végső változat még ennél is ütősebb lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés