Hirdetés

A Panasonic két új modellel bővíti a Lumix GH szériát

A Lumix GH5 Mark II mellett a japán vállalat a még fejlesztés alatt álló GH6-ról is megosztott néhány információt.

A Panasonic ma bejelentette, hogy hamarosan piacra dobják a 2017-ben bemutatott, m4/3 szenzoros Lumix GH5 utódait, a GH5 Mark II-t és a GH6-ot. Utóbbi ugyan egyelőre még fejlesztés alatt áll, piacra kerülése pedig majd csak valamikor az év második felében várható, de azt már biztosan tudjuk róla, hogy az elődökhöz képest új szenzort és jelfeldolgozó egységet köszönthetünk benne, amelyek lehetővé teszik majd a 10 bites színmélységű DCI4K60p, 4K120p és 5,7K60p minőségű anyagok felvételét – előbbit ráadásul 4:2:2 mintavételezés mellett, külső rögzítőeszköz nélkül.


[+]

A júniustól elérhető Lumix GH5 Mark II-ről már egy kicsit többet tudunk, és bár a szenzor maradt a régi, azért sikerült annyi fejlesztést belepakolni a vázba, hogy megérje a váltás az elődmodellről.


[+]

A bemutatót a live streaming funkciók ismertetésével kezdték, ugyanis a GH5 Mark II képes a kép vezeték nélküli élő közvetítésére a Lumix Sync okostelefonos alkalmazáson keresztül, egy későbbi szoftverfrissítéssel pedig az USB tethering stream is elérhetővé válik majd.


[+]

A tervezők lehetővé tették még a belső, 10 bit/4:2:0 C4K/4K felvétellel egyidejűleg HDMI-n keresztül történő, 4:2:2-es rögzítést, a felvétel tényét ráadásul már a továbbfejlesztett, kihajtható, 1,84 millió pixel felbontású érintőkijelzőn egyértelműbben, egy piros kerettel jelzi számunkra a rendszer. A friss váz új, 6,5 FÉ hatékonyságú Dual I.S 2 stabilizátort is kapott, amely természetesen képes együttműködni a Panasonic objektívek saját stabilizátorával, továbbá bekerültek még a gyártó V-Log L, Cinelike D2 és Cinelike V2 profiljai is, amik szintén a videós tartalomgyártók számára lehetnek hasznosak.


[+]

A Panasonic Lumix GH5 Mark II a tervek szerint júniustól lesz megvásárolható, vételára pedig 1700 dollár lesz. Az új vázak mellett egy új objektív fejlesztését is bejelentették a japánok, a Leica DG 25-50mm f1.7 a már piacon lévő Leica DG 10-25mm f1.7 párjának is tekinthető, ennek árával és megjelenésével kapcsolatban azonban nem osztottak meg információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés