Hirdetés

Megérkezett a Panasonic Lumix GH6

Új, 25,2 megapixeles szenzor, fejlettebb videós képességek és ventilátoros hűtés jellemzi a japánok friss vázát.

Végre minden kiderült a Panasonic legújabb, elsősorban videós tartalomgyártók számára fejlesztett vázáról, a Lumix GH6-ról, az újítások ismeretében pedig kijelenthetjük, hogy megérte a várakozás azoknak, akik viszonylag kis méret mellett szeretnék magukénak tudni a lehető legjobb technikát.


[+]

Az időjárásálló szigeteléssel ellátott, magnéziumötvözetből készült, m4/3 bajonettes vázban új Venus Engine feldolgozóegység és egy, a kategóriában minden eddiginél nagyobb, 25,2 megapixeles felbontású érzékelő kapott helyet. Ezek együttes munkájának köszönhetően gyarapodott az elérhető lehetőségek listája, mostantól ugyanis 5,7K-s felbontásban, másodpercenként 30-as képkockaszámmal, Apple ProRes 422 HQ formátumban is rögzíthetünk, de választhatjuk az 5,7K-s, illetve 4,4K-s, 10-bites, 4:2:0 mintavételezésű, 60 fps sebességű, valamint a 4K120p és FHD240p módokat is. Elérhetővé váltak továbbá a V-Log és V-Gamut képprofilok, a korlátlan (pontosabban a szabad tárterület és az akkumulátor töltöttsége által befolyásolt idejű) videórögzítést pedig az aktív, ventilátoros hűtőrendszer segítségével sikerült elérni.


[+]

A vázban egy, a megfelelő objektív használatával akár 7,5 FÉ hatékonyságú stabilizálórendszer dolgozik, míg komponálásra a 3” képátlójú, kihajtható és forgatható, 1,84 millió képpontos érintőkijelzőt és a 3,68 millió képpontos OLED keresőt használhatjuk. Adattárolásra egyszerre akár két (egy SD és egy CFexpress) memóriakártyát is bevethetünk, sőt, egy későbbi szoftverfrissítéssel az SSD-re történő rögzítés is lehetővé válik, amelyet a teljes méretű HDMI kimenet, a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet mellett a házon megtalálható USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozóra köthetünk majd. A vázban helyet kapott még Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatok kezeléséért felelős modul is, így nem csak vezetékes távkioldóval, de akár okostelefonunkkal is vezérelhetjük a GH6-ot.


[+]

A Panasonic újdonsága a tervek szerint márciusban kerül majd forgalomba 2200 eurós áron.

Előzmények

Hirdetés