Hirdetés

UHD támogatást ígér a Panasonic top Blu-ray lejátszója

A Panasonic bejelentette, hogy május vége, június eleje felé Európában is elérhetővé teszi topkategóriás asztali médialejátszóját, az 550 eurót kóstáló DMP-BDT700 típusjelzésű terméket. A letisztult, elegáns dizájnnal bíró készülékre került egy HDMI 2.0 csatlakozó, amelyen keresztül képes UHD felbontású, másodpercenként hatvan képkockát tartalmazó jelek továbbítására a megjelenítő irányába.

Panasonic DMP-BDT700
Panasonic DMP-BDT700 [+]

Kérdés, hogy ezek az anyagok hogy jutnak el magára a termékre, ugyanis egyelőre még híre hamva sincs a 4K Blu-ray szabványnak, a jelenlegi korongok pedig nem alkalmasak az Ultra High Definition filmek tárolására. A BDXL szabvány kezelését nem támogatja, viszont a 3D lemezekkel boldogul, és képes a kétdimenziós anyagokból térhatásúakat kreálni. A készülék megkapta a cég saját fejlesztésű Direct Chroma felskálázási technológiáját, amely a vállalat munkatársaitól kapott információk szerint több mint 120 000 előre eltárolt képmintát tartalmaz. Az elektronika folyamatosan vizsgálja az aktuálisan futó videót, és ha egyezést talál, akkor a nagyfelbontású saját mintával kiegészíti a képkockát, ezenkívül lekerekíti a durva éleket és finomít a recéken.

A DLNA kompatibilis, hálózatba is köthető modell támogatja a Miracast technológiát, és biztosítja internetes alkalmazások futtatását, valamint böngészni is lehet a segítségével. Elboldogul a nagyfelbontású (192kHz/32bit) audioállományokkal, és került rá többek között 7.1 csatornás analóg audiokimenet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés