Hirdetés

Panasonic AX2 tabletté hajtogatható Ultrabook szokatlan strapabírással

A Panasonic a napokban olyan Ultrabook szériáról rántotta le a leplet, amelynek tagjai rendelkeznek pár, kategóriájukban szokatlan, de annál kívánatosabb képességgel. A 11,6”-es munkagépek hivatalosan Ultrabooknak számítanak, azonban a képeken is jól látszik, hogy nem a piac legvékonyabb modelljeiről van szó, de azért 1,14 kg-os tömegükbe senki nem fog beleszakadni. Cserébe egy most megjelent videó alapján némi fizikai behatástól sem jönnek zavarba, rázkódások és kisebb zuhanások nem befolyásolják működésüket.


[+]

Az zsanérokon első pillantásra is látszik, hogy nem átlagos darabok, ez nem véletlen, hiszen lehetőséget adnak a kijelző 360 fokos kiforgatására, vagyis a megjelenítőt a notebook hátára fektetve lényegében egy táblaszámítógépek kapunk. Ezek után nem meglepő, hogy a 11,6”-es, 1366x768 pixel felbontású panel érintésérzékeny. A 64 bites Windows 8 és Windows 8 Pro operációs rendszert futtató masinák erőben sem szűkölködnek, Intel Ivy Bridge alapú processzorok duruzsolnak a burkolat alatt, az opciók között Core i5-3317U (1,7 GHz), i5-3427U (1,8 GHz) és i7-3517U (1,9 GHz) CPU-k olvashatók, a grafikus számításokról pedig minden esetben a HD Graphics 4000 IGP gondoskodik.

A rendszermemória kapacitása minden esetben 4 GB, azonban érdemes figyelembe venni, hogy nem rendelkeznek további bővítőréssel. Az adatok tárolásáért egy 128 GB-os SSD felel, és normál méretű, SDXC kompatibilis kártyaolvasó is található a fedélzeten. Penge vetélytársaikkal szemben teljes méretű csatlakozókkal szerelték őket, élükben fülhallgató kimenet és mikrofon bemenet, két USB 3.0 port, Gigabit Ethernet aljzat, valamint analóg (D-Sub) és digitális (HDMI) videokimenetek sorakoznak. A támogatott vezeték nélküli technológiák között a szokásos Bluetooth 4.0 és IEEE802.11n Wi-Fi mellet WiMAX/LTE modem is a repertoár része.

Az akkumulátor kapacitása ismeretlen, de a gyártó a Core i5-ös modellekre 9,5 órás, a Core i7 variánsra pedig 9 órás üzemidőt jósolnak. Az azonban mindenképpen dicséretes, hogy az akkumulátor egy mozdulattal eltávolítható, ez ultrabookos berkekben kifejezetten ritka képesség.

A hajtogatható Panasonic AX2 Ultrabook-tabletek megjelenése október 26-án várható, egyelőre csak japánban, vételáruk pedig kiépítéstől függően átszámítva 1600 és 2500 euró között várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés