Hirdetés

Ráfeküdt az input lagra a Panasonic az új OLED-eknél

A vállalat két új szériája már támogatja a HDR10+ formátumot is.

A Panasonic folytatja az OLED seregének feltöltését, hiszen a cég két új szériát mutatott be Las Vegasban zajló a CES-en. Az FZ950 és az FZ800 egyaránt 55 és 65 hüvelykes változatokban lesz elérhető, és mindkét család megkapta a HCX képfeldolgozó processzor legfrissebb verzióját, amelyet hollywoodi szakemberekkel együtt fejlesztett a vállalat.

Panasonic FZ950
Panasonic FZ950 [+]

A termékek rendelkeznek Dynamic Scene Optimizer funkcióval, amely elméletileg képes arra, hogy a statikus metaadatokat használó HDR10 formátumú videóanyagokat úgy alakítsa át, mintha azok dinamikus metaadatokat alkalmaznának. Emellett az új készülékek már támogatják a tavaly bemutatott HDR10+ szabványt, amely már eredetileg is dinamikus metaadatokkal dolgozik, és a Dolby Vision nagy ellenfelének szánják.

Panasonic FZ800
Panasonic FZ800 [+]

A tervezők mindkét szériát ellátták az úgynevezett Absolute Black Filter nevű bevonattal, amely a tükröződést hivatott csökkenteni. Az új modelleknél a vállalat saját bevallása szerint nagyon ráfeküdt az input lag csökkentésére. Egész jó eredményeket értek el, ami azt jelenti, hogy ezek a legkisebb input lagot produkáló (játék módban) Panasonic televíziók. A különbség a két sorozat között, hogy az FZ950-be a Tecnicstől származó hangprojektort került, míg az FZ800-ba hagyományos hangrendszert építettek. Az áruk és a boltokba kerülés dátuma egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés