Hirdetés

Elegánsan nagyszerű az FX37

Az FX37 elődeihez hasonlóan az igényesség és kifinomultság jegyében született. A 10,1-megapixeles gép egy 25 mm-es kiváló minőségű Leica DC VARIO-ELMARIT, 5-szörös optikai zoommal (3 megapixeles felbontás esetén az Extra Optikai Zoom funkció további nagyítást kínál, a CCD középső részének használatával a zoomteljesítményt 8,9-szeresre növelve) rendelkező objektívet tartalmaz, amely F2.8 induló fényerőt kínál. A 6 csoportban, 7 lencsetagot tartalmazó, 4 aszférikus lencsét – 6 aszférikus felületet – magába foglaló objektív megfelel a Leica szigorú szabványainak, és kivételes optikai teljesítményt nyújt.

Panasonic DMC-FX37 - forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-FX37 - forrás: dpreview.com

Egy új ’AF-követés’ funkcióval gazdagodott az iA (Intelligens Auto) üzemmód. A felhasználó „rögzítheti” a fókuszt egy mozgó tárgyra. Ezután a fényképező automatikusan követi a tárgyat, amint mozog, fókuszban tartva azt, anélkül, hogy a felhasználónak félig lenyomva kellene tartania az exponálógombot. A fent emllített funkción túl az iA mód megörökli mindazokat az automatikusan működő alapvető funkciókat, melyekre a felhasználóknak szüksége van egy jó digitális fényképezőgépben. Ezek magukba foglalják a Mega O.I.S.-t, amely kiküszöböli a kézremegésből adódó elmosódást, az Intelligens ISO-vezérlést, mely az ISO-érzékenység állításával akadályozza meg az elmosódást, az arcérzékelést, mely képes megkeresni akár 15 arcot a képen és a fókuszt, illetve az expozíciót úgy beállítani, hogy azok tisztán és élesen kerüljenek megörökítésre, valamint Intelligens motívumprogram-választást.

Panasonic DMC-FX37 - forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-FX37 - forrás: dpreview.com

Az új képfeldolgozó LSI, a Venus Engine IV továbbfejlesztett jelfeldolgozó technológiát alkalmaz a még kiválóbb minőségű képek előállítása érdekében. A fényességi és a kromatikus jelfeldolgozó rendszerben párhuzamosan működő zajcsökkentés – mely technológia a megelőző Venus Engine III-ban lett megalapozva – sokkal kifinomultabb folyamatot eredményez. A zárkioldási időkésedelem mindössze kb. 0,005 másodperc, míg a zár-intervallum kb. 0,9 mp (nem számítva az AF idejét). Sorozatfelvétel üzemmódban teljes felbontásban(max. 5 kép ’standard’ módban / 3 kép ’fine’ módban) másodpercenként 2,5 képkocka rögzíthető,  nagysebességű sorozatfelvétel módban (max. 3 megapixeles módban) pedig hihetetlen 6 képkocka/másodperc elsütésére képes a készülék. Lehetőség van korlátlan sorozatfelvételre is (max. 3 megapixeles módban), amellyel addig fotózhat, míg a memóriakártya be nem telik. Az újonnan beépített ’Vakus sorozatfelvétel’ mód pedig lehetővé teszi a sorozatfelvételt a vaku folyamatos használatával (max. 5 kép. max. 3 megapixeles felvételkor).

Panasonic DMC-FX37 - forrás: dpreview.com
Panasonic DMC-FX37 - forrás: dpreview.com

Az új Panasonic-kal egyszerűen készíthetünk nagyfelbontású, 1280 x 720p méretű, 30 képkocka/mp-es mozgóképeket is, kiváló részletességgel. A külön kapható DMW-HDC2-es HD-komponenskábel használatával ezek a mozgóképek közvetlenül megjeleníthetők nagyfelbontású TV-készüléken. Az FX37-es egy sor egyéb, a fotózás lehetőségeit kiterjesztő funkciót kínál, köztük új motívumprogramokat is. A ’Pin Hole’ és ’Film Grain’ üzemmódok filmes gépre jellemző effektet állítanak elő. A ’Kép szintezés’ egy másik olyan funkció, mely a fotózás utáni kényelmet szolgálja. Amikor egy kép kissé „lejt” jobbra, vagy balra, mert a fényképezőgép épp ferdén volt tartva a kép készítése közben, akkor a ’Kép szintezés’ funkció vízszintesre forgatja a képet és levágja a felesleges széleket. A 230 000 képpontos 2,5”-os LCD, mely képes automatikusan beállítani a fényerőt, a 2.0 HS-kompatibilis USB port és a kb. 50 MB-nyi belső memória még tovább fokozza az FX37 kényelmes használatát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés