Hirdetés

Egy intelligens kompakt a Panasonictól

A Panasonic a PMA (Photo Marketing Associations, Las Vegas) idejére tűzte ki a Lumix TZ család új tagjának bemutatását. 8,1 megapixel, 10x-es optikai zoom, még szélesebb látószög (28mm) mellett jó pár olyan újdonsággal is szolgál a készülék, amik még kényelmesebbé, könnyebbé teszik a fotózást. Az Intelligent LCD felismeri a fényviszonyokat, és ennek megfelelően állítja be a képernyő fényerejét.

Lumix DMC-TZ4

Intelligens megoldások

Az Intelligent Auto mód számos különféle kisegítő funkciót kínál: Intelligent Exposure, Digital Red-eye Correction, Mega O.I.S (Optical Image Stabilizator), Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selection, Face Detection, Quick AF.
Az Intelligent Scene Selector beállítja a megfelelő módot a leggyakrabban használtak közül (portré, tájkép, makró, éjszakai portré, éjszakai tájkép). A Face Detection rendszer felismeri az emberi arcot, így még akkurátusabban tudja beállítani a gép a helyes expozíciót és fókuszt. Az újdonságként beépített Intelligent Exposure funkció automatikusan szabályozza az érzékenységet azokon a túl sötét területeken, amik az erős háttérvilágítás miatt lettek alulexponálva, emellett csökkenti a bebukások és kiégések lehetőségét.
A Continous AF anélkül tartja az optimális fókuszt, hogy az elsütőgombot megnyomnánk, így csökken az esetleges időveszteség az élességállítás és a zár működésbe lépése között. Ezek a kisegítő funkciók az iA (intelligent Auto) módban való állítás során automatikusan bekapcsolnak, így akkor is tökéletes képeket készíthetünk, ha nincs időnk a finomhangolással foglalkozni.

Venus Engine IV képfeldolgozó motor

Az LSI áramköreire tervezett 4. generációs Venus Engine továbbfejlesztett feldolgozó rendszere még jobb minőségű képeket szolgáltat. Az új Lumix a Slideshow (diavetítés) közben zenével teszi hangulatosabbá az élményt. Több stílus közül választathatunk: természetes, lassú, városi vagy swing. Beépített effektek gondoskodnak róla, hogy még érdekesebb legyen az emlékek felidézése. A HDTV kábellel (DMW-HDC2) akár nagy felbontású tévén is élvezhetjük képeink diavetítését zenével és extra képátmenetekkel. A képzajt még kifinomultabb eljárással csökkenti, egy feldolgozó algoritmus segítségével különválasztja az alacsony és a magas frekvenciájú zajt, majd csak az alacsonyabb tartományban végez a gép szűrést, így sikerült kivédeni azt, hogy a módszer rossz hatással legyen a kép minőségére. Extrém esetekre jelenthet kompromisszumos megoldást a maximális ISO 6400. A Venus Engine IV hihetetlenül gyors (0,008 sec) válaszidővel kecsegtet, így az elkapott pillanatokat is könnyebb lesz majd megörökíteni, 3 féle mód áll rendelkezésünkre, ha sorozatfelvételt akarunk készíteni: normál (3 FPS), High-Speed Burst (akár 7 FPS), korlátlan (folyamatosan készíti a képeket, míg a memóriakártya meg nem telik, vagy el nem engedjük az elsütőgombot).

10x-es optikai zoom

A Leica DE Vario Elmar objektívet a még birdge gépek esetén sem túl gyakori 10x-es zoomtartomány jellemzi (28mm-280mm 35mm ekv.). A három csoportból álló tizenegy lencsetag között extra alacsony diszperziójú (ED) és három aszférikus is helyet kapott. Kiegészítő szolgáltatásként 3 megapixeles módban bekapcsolhatjuk az Extra Optical Zoom-ot, mellyel közel 16x-osra bővíthető a zoomtartomány (bár a gép így csak a CCD középső részét használja). Ha még ez is kevés lenne, rendelkezésünkre áll a 4x-es digitális zoom is, amivel akár 63,8x-es készíthetjük képeinket. A közelítés - távolítás (zoom-)funkció mozgókép rögzítése közben is elérhető.

Lumix DMC-TZ4

HD minőség

A TZ4 képes a High Definition (HD) tévék által is használt 1920x1080 pixeles felbontásra, ami pontosan 16:9 arányú, így nem kell attól tartani, hogy a Tv-n kihasználatlan területek, illetve torzított képek lesznek.

Intelligent LCD - hogy lássunk is, ne csak nézzünk

A DMC-TZ4 egy újonnan kifejlesztett 230 000 pixeles LCD-vel érkezett. Az Intelligent LCD funkció erős napfényben akár 40%-kal is növelheti a kijelző fényerejét, sötétben viszont egy különleges (mixed pixel) eljárással növeli a másodpercenkénti képkockák számát, így minden körülmény esetén jól látható marad a 2,5"-os képernyő (plusz energia felhasználása nélkül). A High Angle lehetővé teszi, hogy széles látószögből is élvezhető képet nyújtson a kijelző. Ez a funkció igen jól jöhet, ha például nagy a tömeg, és a témát csak magasba emelt géppel tudjuk lefényképezni.

Lumix DMC-TZ4

A rozsdamentes acél külsővel ellátott Panasonic Lumix DMC-TZ4 ezüst és fekete színben lesz kapható 300$ (~55 000Ft) körüli áron. Az új modellhez opcionálisan víz alatti tok is vásárolható (DMW-MCTZ5).

Azóta történt

Hirdetés