Hirdetés

Pama autós és napelemes kiegészítők a legkülönfélébb igényeknek megfelelve

A Pama hazai kínálatában számos újdonság bukkant fel a minap, ezek közül most szemügyre vesszük az érdekesebb darabokat! Először is érkezett egy csokor olyan autós kiegészítő, amelyek segítségével mobil eszközök és a gépjárművek köthetnek szorosabb barátságot.

Itt van például az univerzális iPad és tablet tartó (IPADHHM), amely akár a fejtámlára is rögzíthető, így például a hátul ülők kényelmesen mozizhatnak, böngészhetnek, vagy esetleg a gyerkőcök is biztonságosan elmaszatolnak némi játékkal egy hosszabb út során. Felszerelése könnyen és gyorsan kivitelezhető, 125-205 mm széles fejtámlákkal kompatibilis, és a dőlésszöge is állítható. Vételára 4400 forint.

Persze nem csak a hátsó régió szórakoztatásáról kell gondoskodni, hiszen a biztonságos vezetés érdekében elengedhetetlen, hogy minden szükséges eszköz karnyújtásnyira legyen a sofőrtől. Az univerzális kétbölcsős autós tartót (BRKTWIN) főleg azok fogják értékelni, akik sokat vannak úton, ugyanis ebbe a kiegészítőbe két mobil eszköz, például egy mobiltelefon és egy GPS is stabilan rögzíthető, így sem a kommunikáció, sem pedig a navigálás nem vonja el a figyelmüket a közlekedésről. A tartók 360 fokban forgathatók, használaton kívül pedig egészen kompakt méretűre összehajtogatható. Erős tapadókorongja a szélvédőre cuppanva rögzül. A kisebbik bölcsője 5-8,5 cm, a nagyobbik pedig 8-15 cm széles eszközöket fogad. A duplakaros Pama bölcsőért 5500 forintot kérnek.

Ennél sokkal egyszerűbb, bár funkcióját tekintve nagyon hasonló az övcsipesszel megtámogatott iPhone 4 autós tartó, amelynek kerete 360 fokban forgatható, és igény esetén egyetlen mozdulattal leválasztható az állványról. A fentebb említett termékhez hasonlóan tapadókoronggal ragaszkodik a szélvédőhöz. Árcéduláján 2600 forint szerepel.

Ha ennyi kütyüvel szeretnénk felpakolni az utasteret, akkor bizony ezek táplálásáról is érdemes gondoskodni. Ekkor jöhet jól a Pama univerzális autós töltője, amely szivargyújtón keresztül szerzi be az áramot, majd a 9 töltőfej közül a megfelelőt csatlakoztatva máris 6 voltos, 600 mAh-s áramforráshoz jutunk. Az univerzális töltő 2900 forintba kerül.

A gyártó szerencsére nem csak az autós társadalomra gondolt, így két napelemes töltőről is lerántották a leplet, amelyek bármikor jól jöhetnek, ha hálózati áram hiányában szenvedünk. A PSCE jelzésű termék 7 töltőfejjel érkezik, 5 mA-es napeleme egy 800 mAh-s akkumulátorba csepegteti az energiát, majd onnan egy 5,5 voltos, 400 mA-s kimeneten keresztül tölthetők mobil eszközeink. Vételára 5500 forint.

Végül, de nem utolsó sorban említsünk még meg egy napelemes töltő és egy zseblámpa furcsa párosításából született eszközt. A PSTC modellnévvel ellátott szerkezet szintén egy 800 mAh-s akkumulátort rejt belsejében, amit egy 80 mA-es panel tölt, a kimeneti feszültség pedig 5,5 V (500 mA). Sötétben is jól jöhet a termék, hiszen egy kihajtható kar segítségével és beépített dinamójával záros határidőn belül elő lehet állítani a szükséges mennyiségű energiát. Jelen esetben csak négy töltőfejet mellékelnek, de szabványos USB portjának köszönhetően a legtöbb töltőkábel gond nélkül csatlakoztatható. A Pama 8300 forintot kér a kombinált áramforrásért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés