Hirdetés

DeLOCK érintőkijelzőbarát golyóstollak és speciális MHL adapterek

A DeLOCK hazai kínálatában a héten felbukkant pár olyan eszköz, amely elsősorban az okostelefon és tablet tulajdonosok számára lehetnek érdekesek. Először is érkezett két olyan golyóstoll, amelyek segítségével nem csak papírra, de érintőképernyőre is vethetjük gondolatainkat. A DeLOCK Touch Pen 2 az 1-ben (65350) írószer egy alumíniumból készült elegáns golyóstoll, aminek a végén olyan fej található, amely kapacitív kijelzők vezérlésére alkalmas. Borításának köszönhetően karcolásmentesen, könnyedén siklik a felületen, mely segítségével precízebb bevitel valósítható meg, mint puszta kézzel, ráadásul a kijelzőt se kenjük össze. Vételára 3900 forint.

DeLOCK 65350
DeLOCK 65350

A DeLOCK Touch Pen 3 az 1-ben (65351) is egy érintőkijelzők bökdösésére alkalmas alumínium golyóstoll, azonban ez a modell fekete festést kapott, valamint a speciális fej nem a toll végén, hanem a kupak tetején helyezkedik el. A név az előbbi variánshoz képest egy plusz képességet sejtet, ami egy műanyag tüskével ellátott fejegység formájában érhető tetten. Ez is érintőkijelzőkhöz való, viszont nem a kapacitív, hanem a rezisztív technológiával megtámogatott felületekkel kompatibilis, ahol nem elég az érintés, hanem némi nyomást is ki kell fejteni az adott pontra. A 3 az 1-ben alumínium tollért szintén 3900 forintot kérnek.

DeLOCK 65351
DeLOCK 65351

Egyre több mobiltelefon képes arra, hogy micro USB csatlakozóját ne csak töltésre és adatátvitelre, hanem videojel kipumpálására is igénybe vegye, amit az MHL technológia tesz lehetővé. Így például filmek vagy képek sokkal kényelmesen tekinthetők meg egy nagyképernyős tévén. Az ehhez alkalmazott kábel másik végén általában HDMI port figyel, azonban ha egy monitor vagy projektor segítségével szeretnénk megjeleníteni a képet, könnyen kompatibilitási problémákba ütközhetünk.

DeLOCK 65337
DeLOCK 65337

Ekkor tehet jó szolgálatot a két DeLOCK MHL adapter, melyek közül az egyik DVI kimenetet (65337), a másik pedig analóg D-Sub kimenetet (65336) állít elő. Előbbit a videokimeneten kívül egy normál USB csatlakozóval is felvértezték, ezt egy a közelben lévő aljzatba dugva a telefon vagy tablet töltése ekkor is lehetségessé válik. A DeLOCK MHL adapter 5600 forintba kerül.

DeLOCK 65336
DeLOCK 65336

Az utóbbi modell D-Sub kimenete mellett egy 3,5 mm-es sztereó jack aljzat szolgáltatja a hangot, valamint jelen esetben egy micro USB aljzat áll rendelkezésre a külső betáplálásra, amit akár a mobil eszközhöz mellékelt töltő is végezhet. Mindkét eszközben a Silicon Image 9292 lapka gondoskodik az MHL-HDMI közötti konverzióról, amely a DVI esetében Full HD felbontású képet is eredményezhet, azonban D-Sub kimenetnél az analóg átalakítás miatt 1600x1200 pixelben maximalizálták a felbontást. Az analóg kimenetű MHL adapter nem olcsó mulatság, árcéduláján 11 500 forint szerepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés