Hirdetés

Nem kíméli konkurenseit a Palit

Mifelénk kevésbé közismert a Palit Microsystems neve, noha a cég – egyebek mellett erős oroszországi és ázsiai pozícióinak köszönhetően – a grafikus kártyák piacának egyik vezető gyártója. Az utóbbi években XpertVision márkanév alatt vannak jelen Európában a vállalat kártyái, melyek között NVIDIA és AMD chipesek egyaránt megtalálhatók. Úgy tudjuk, a helyzet októbertől megváltozik, a Palit ugyanis az öreg kontinensen is újra saját márkaneve alatt kívánja árusítani termékeit, és jelentős energiát fektet a brandépítésbe. Ennek legjobb eszközei – a reklám mellett – az átlagból kitűnő hardverek, mint amilyen az új, saját tervezésű Radeon HD 4870. A Sonic Dual Edition nevet viselő szörnyeteg „Smart Switch” technológiára épít, amely rendkívül felhasználóbarát módon, egy egyszerű átkapcsoló segítségével emeli meg a kártya órajeleit.

Az alapértelmezett beállítások mellett a kártya 750 MHz-es magórajel és 3,8 GHz-es effektív memória-órajel mellett üzemel, amit az átkapcsolás hatására aktiválódó „turbó” fokozat (a rendszer újraindítását követően) rendre 775 MHz-re és effektív 4 GHz-re emel. A termék emellett némileg továbbfejlesztett négyfázisú tápellátást kapott, ami stabilabb energiaellátást eredményezhet.

A referenciahűtést egy saját tervezésű, három hőcsővel ellátott modellel helyettesítették. Az első, nagyobbik ventilátor a grafikus processzor hőmérsékletének megfelelően dinamikusan változtathatja a fordulatszámát, míg a második légkavaró az energiaellátásért felelős áramköröket hűti, a gyártó állítása szerint meglehetősen csendes üzemmódban.

Mint ahogy azt egy prémiumkategóriás versenyzőnél megszokhattuk, nem maradhatnak el a jól csengő extra funkciók sem. A szokásos sallangok mellett (HDMI, DirectX 10.1, CrossFireX) a Palit az AMD Radeon HD 4870 Sonic Dual Edition kártyát DisplayPort-támogatással is felszerelte, amely főként a későbbiekben megjelenő új kijelzők esetében lehet hasznos funkció.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés