Hirdetés

Cinema 2.0, avagy mozi AMD módra

Míg az NVIDIA részben a fizikai gyorsításban, addig az AMD a fotorealizmusban (is) látja a grafikus kártyák jövőjét. Ennek megfelelően egy New York-i rendezvényen be is mutatta a Cinema 2.0 névre keresztelt technológiáját. Az előadás kulcsszereplője természetesen a júniusban bemutatott RV770 nevű chip volt, amely a megfelelő „lóerőről” gondoskodva teremt valósághű vizuális világot.

AMD Cinema 2.0
A kép egy valós időben renderelt virtuális hölgyet ábrázol [+]

A Radeon HD 4800-as széria teljesítményével azonban az AMD semmire sem megy, amíg egy speciális gép el nem készíti a valós személyek háromdimenziós normáljait. Ezt a masinát egy gömb alakú szobaként kell elképzelni, amely a különböző szögekben, sűrűn elhelyezett nagy felbontású kamerák által kinyert adatok alapján dolgozik.

AMD Cinema 2.0

A rendkívül látványos bemutatót követően az AMD kijelentette, hogy a technológia mostantól bárki számára elérhető, azonban ez nem jelenti azt, hogy a fejlesztők azonnal elkezdik kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Biztató viszont, hogy a különböző stúdiók, mint a Splash Damage, a Crytek, a Rebellion, a Remedy és a Blizzard az AMD hivatalos partnereként voltak feltüntetve.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés