Hirdetés

Ötcentis kamkorder a Concordtól

A YouTube kamerák jöttek, láttak, és úgy látszik, hogy győztek is, hiszen egyre több gyártó mutatja be kisméretű készülékét, amelyet nem titkolt céllal elsősorban a közösségi oldalalak felhasználóinak szánnak. Ezek az eszközök az esetek túlnyomó többségében kicsik, könnyűek, egyszerű a használatuk és viszonylag olcsók. Persze semmit nem adnak ingyen, úgyhogy bár a velük készíthető felvételek felbontása megközelíti a nagyobb testvéreikét, azért minőségük csak ideális körülmények között nevezhető jónak.

E családot gyarapítja most a patinás Polaroid márkanevet is birtokló Concord a legújabb kamerájával, amely a gyártó szerint februárban kerül a boltokba. A termék kifejlesztése során elsősorban a hordozhatóságra helyezték a hangsúlyt, így sikerült a készülék hosszát öt centire, a szélességét pedig két centire redukálni, így akár nyakba akasztva is hordhatjuk. A hozzá járó kiegészítők segítségével egy hegymászó vagy biciklis sisakra, illetve a kerékpár kormányára is pillanatok alatt stabilan rögzíthető.

Az Easy Shot Clip névre hallgató kamera várhatóan hetven dollárért már bárki zsebébe szívesen beköltözik. Ezért az árért pedig igazából nem is várhatunk túl sokat, és – sajnos – a készülék e tekintetben sem okoz csalódást. A 640 x 480 képpontos felbontás – 30 képkocka másodpercenként – manapság már lassan a YouTube-on is ciki. Az ideális beállítások megtalálása sem fog idegtépő órákat okozni, hiszen mindössze egy gomb található az eszközön. LCD kijelzőből pedig még ennyi sem került rá, úgyhogy csak úgy szemre célozhatjuk be, hogy éppen mit is veszünk fel vele.

A modell beépített akkumulátora egy feltöltéssel két órányi használatot tesz lehetővé. Mivel helyet kapott rajta egy mikrofon is, ezért akár diktafonként is használható lesz majd az Easy Shot Clip. A készülékhez jár majd az Arcsoft MediaImpression nevű alkalmazása, amelynek segítségével állítólag könnyen szerkeszthetők lesznek az audiovizuális tartalmak, illetve ezzel tölthetők fel a felvételek a különböző videomegosztó oldalakra.

Azóta történt

Hirdetés