Hirdetés

Őszi Xbox 360 újdonságok

November 19-ére ígéri a Microsoft a megújuló Xbox 360 Dashboard érkezését. A Tokyo Game Show keretén belül bejelentett szoftver az összes kontinensen egyszerre válik letölthetővé. Alaposan átdolgozták, és néhány új funkciót is kapott. Letöltése és telepítése után egy teljesen megváltozott, leginkább Media Center felületre hajazó kép fogadja majd a felhasználókat, ami még jobban kihangsúlyozza a konzol multimédiás képességeit.

A kezelőfelület tartalmazni fog egy úgynevezett Xbox Live Party részt, ahol virtuális partikat lehet rendezni. A Live Party keretein belül egyszerre maximum hét baráttal lehet csevegni, fényképeket böngészni vagy akár játszani. A funkció személyesebbé tétele érdekében lehetőség lesz saját, egyéni avatar létrehozására is. Egy másik újítás a zökkenőmentesebb játékélményt szolgálja. Az új Dashboard lehetőséget kínál arra, hogy egy játék a merevlemezre települjön, ezzel lecsökkenthető a DVD-meghajtó által okozott, gyakran hosszadalmas töltési idő. Természetesen ezt a legolcsóbb, Arcade gépek tulajdonosai csak abban az esetben élvezhetik, ha felszerelik merevlemezzel a konzoljukat. Az új funkció használata nem csak gyorsabb töltési időt, de halkabb működést is garantál, mivel az optikai meghajtó játékok futtatása közben nyugalmi állapotban van.

Az interneten keringő nem hivatalos hírek szerint hamarosan külső Blu-ray-meghajtót jelent be a Microsoft a konzolhoz. Az alapot a spekulációra egy állítólagos szerződés szolgáltat, melyet a Microsoft és a Toshiba Samsung Storage Technology (TSST) kötött. Ennek értelmében a TSST hamarosan Blu-ray-meghajtókat gyárt az Xbox 360 számára. Az információk szerint a Blu-ray-egység külseje a korábban piacra dobott HD-DVD-meghajtóra fog hasonlítani, vételára pedig 100-150 dollár körül várható. A hivatalos bejelentésre – egyes hírek szerint – akár már a karácsonyi hajrá előtt, novemberben lehet számítani, más források inkább a 2009 januárjában megrendezendő, Las Vegas-i CES játékkiállítást valószínűsítik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés