Hirdetés

Óriást nevelget az Acer

A maga nemében páratlan hordozható számítógéppel készül az otthoni HD-mozizás premierjére a világ legnagyobb PC-gyártói közt jegyzett tajvani Acer. Sajtóértesülések szerint a vállalat noteszgépkínálata hamarosan kiegészül egy HD DVD szabványú optikai egységgel ellátott szériával, mely az Acer kifejezetten egyéni felhasználóknak szánt Aspire termékcsaládját bővíti. Az egyelőre nem tisztázott, hogy az Aspire 9800 széria noteszgépeibe épített drive csak olvasni tudja majd, vagy írja is a nagyobb kapacitású médiumokat.

Az Acer Aspire 9800 mindazonáltal nem az első olyan notebook, melyet a következő generációs, nagy kapacitású optikai lemezek kezelésére is képes meghajtóval szereltek fel; a márciusi CeBIT alkalmával a HD DVD szabvány atyjának tekintett Toshiba hasonló notebookot demózott. Az Acer HD filmnézésre is alkalmas noteszgépe a hírek szerint a Toshiba Qosmio G30-hoz hasonló felépítésű lesz, azaz Core Duo processzorra épül, a grafikus motor ugyanaz a GeForce Go 7600-as modell mindkét gépnél, és szintén szériatartozék lesz az analóg és digitális adások vételére alkalmas TV-tuner is. Az Acer Aspire 9800 érdekessége mindemellett, hogy akár két merevlemez is beépíthető a noteszgép házába, ezzel maximálisan 240 GB merevlemezes tárhelyet nyújtva (RAID üzemmódok is támogatottak).

A Toshiba és az Acer HD-mozizásra felkészített hordozható számítógépei közötti legalapvetőbb különbség a kijelző méretében és felbontásában rejlik; míg a Toshiba Qosmio gép egy 17 hüvelykes, szélesvásznú, WUXGA (1920x1200 pixeles) felbontású panelt kap, addig az Acer Aspire 9800 egy a noteszgépek mezőnyében abszolút rekordernek számító, 20,1 hüvelykes kijelzőt tudhat magáénak, jóllehet ennek felbontása információink szerint alulmarad a Toshibáéhoz képest, így az óriási kijelzővel ellátott hordozható számítógép jövőbeni tulajdonosainak meg kell elégednie a WSXGA+ (1680x1050 pixeles) képfelbontással.

Egyelőre nem tudni, hogy az Acer Aspire 9800 pontosan mikor érkezhet meg a boltokba, a modellcsalád tengerentúli induló ára azonban már ismert; a DailyTech weboldal úgy tudja, hogy a gép hozzávetőlegesen 2600 dollár (ez jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 572 000 forint) körüli áron fog debütálni. Az óriás kijelzővel szerelt noteszgépre szokás szerint egy év nemzetközi utazógaranciát vállal az Acer, mely kibővíthető maximum három évre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés