Hirdetés

CeBIT: Hordozható HD-mozizás régiófüggetlenül

A ma kezdődött hannoveri CeBIT kiállítás alkalmával jelentette be a Toshiba, hogy heteken belül szállítja legújabb noteszgép-szériáját, a számtalan előremutató technológiával felruházott Qosmio G30-at. A multimédiás feladatokra kihegyezett, asztali gépeket helyettesítő (DTR) notesz az első olyan típus a vállalat termékkínálatában, melyet HD DVD-olvasó, DVD-író kombóval láttak el.

A Centrino Duo platformnak megfelelő notebook-széria kétmagos Core Duo mobilprocesszorral és kezdetben 1 GB memóriával érkezik. A gép 17 hüvelykes, WUXGA (1920x1200 pixeles) felbontású kijelzőjét egy 256 MB dedikált memóriával ellátott GeForce Go 7600 vezérlő hajtja meg, mely HDMI kimeneten is tud jelet küldeni a külső kijelzőknek. A kimenet egyébiránt megfelel a HDCP másolásvédelmi eljárás előírásainak, így a szabványnak megfelelő megjelenítővel a Qosmio G30 tulajdonosa védett HD-tartalmakat is megtekinthet.

Ezeket a védett, nagy felbontású filmeket a noteszgép beépített HD DVD olvasójával lehet lejátszani, mely egyébiránt az első szériáknál jó eséllyel nem tartalmaz majd semmilyen régiómegkötést, a HD DVD szabvány régiórendszeréről ugyanis mindeddig nem született döntés.

A Toshiba új noteszgépe a felhasználási területnek megfelelően fejlett hangrendszert kapott; a Dolby Home Theater-megfelelőséggel rendelkező, Dolby Virtual Speaker technológiát és Dolby ProLogic II dekódolást támogató notesz átlag feletti hangerőt és minőséget nyújtó Harman Kardon hangszórókkal lett felszerelve. A noteszgép multimédiás tárházában mindemellett a televízióadások megjelenítése is szerepel, a Qosimo G30-at ugyanis digitális és analóg adások vételére is alkalmas tunerrel is ellátták.

A Toshiba Qosmio G30 fogyasztói ára kiépítéstől függően 2500 és 3500 euró (azaz nagyjából 642 000 és 900 000 forint) között alakul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés