Hirdetés

Óriási hűtők és halk ventilátorok közelegnek

Leleplezte Alpenföhn márkájának legújabb termékét a németországi illetőségű EKL. Az processzorhűtőt az Alpok egyik legjellegzetesebb csúcsáról, a Matterhornról nevezték el. A matt feketére festett óriás 138 x 100 x 158 mm-es mérettel rendelkezik, a tömege pedig nem kevesebb mint 1067 gramm. Hat hőcsővel van felszerelve, amik az alumíniumlamelláktól a réztalpban futnak össze.

EKL Alpenföhl Matterhorn
EKL Alpenföhl Matterhorn

A légmozgatást egy ugyancsak saját gyártmányú, 120 mm-es ventilátor, a Föhn120 Wing Boost végzi, aminek a fordulatszáma 500 és 1500 rpm között változtatható, zajkeltése pedig maximum 24,8 dB(A) lehet. A Matterhorn az Intel LGA775, LGA1156 és LGA1366, illetve az AMD AM2(+) és AM3 foglalatra szerelhető fel. A megjelenés pontos dátuma és az ár még nem ismert.

EKL Alpenföhl Matterhorn
EKL Alpenföhl Matterhorn

Az új házai mellett új ventilátorokkal is készül a CeBIT-re az Enermax. Az egyik a már megemlített Apollish Vegas, ami 5 színben lesz kapható (piros, arany, zöld, kék és átlátszó), és hétféle különleges fényhatás közül lehet választani. A jó hűtési teljesítményük mellett alacsony zajkeltés jellemzi a 120 mm-es légkavarókat.

Enermax Apollish Vegas [+]
Enermax Apollish Vegas [+]

Az egyedi tervezésű lapátokkal ellátott TBSilence sem panaszkodhat, 71 m3/h (42 cfm) légszállítási teljesítménye mellett a gyártó szerint mindössze 11 dB(A) zajt bocsát ki. A halk ventilátorok 120 és 140 mm-es kivitelben lesznek kaphatók.

Enermax TBSilence [+]
Enermax TBSilence [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés