Hirdetés

Wi-Fi-s piko projektor Oregon Scientific-módra

Az Oregon Scientific nem tartozik a tradicionális projektorgyártók közé, a vállalat ugyanis inkább sport és életmód kiegészítőkben pörög, tehát órákat, időjárási eszközöket, játékokat és wellness termékeket gyártanak és forgalmaznak. Mindenesetre a cég a jelek szerint be kíván törni a hordozható vetítők piacára, legalábbis erre utal, hogy a CES-en bemutattak egy ilyen jellegű eszközt.

Oregon Scientific WiFi projektor
Oregon Scientific WiFi projektor (forrás: Engadget)

A DLP technológiára épülő kisméretű projektor legnagyobb felbontása 854x480 képpont, maximális kontrasztaránya 1000:1, fényereje 80 ANSI Lumen. A vetítési távolság a ideális külső körülmények mellett elérheti a 3,2 métert, amivel akár 120 hüvelykes képátló is létrehozható. Kérdés, hogy ilyen kicsi felbontás mellett ennek mennyi értelme van. A vezérlést érdekesen oldották meg, hiszen a hangerőt, illetve a fényerőt a homorúan kialakított érintésérzékeny felső felületen lehet szabályozni. Tehát először meg kell nyomni a Volume gombot, ezután pedig az ujjat le-fel huzigálni a tetején, így csökkentve vagy növelve a hangerőt.

Oregon Scientific WiFi projektor
Oregon Scientific WiFi projektor (forrás: Engadget)

A modell érdekessége, hogy képes a vezeték nélküli kapcsolat létrehozására. Azaz, ha a felhasználó birtokol egy Android vagy iOS alapú terméket, akkor arról képes az adatok fogadására fizikai kapcsolat megteremtése nélkül is. Az Oregonon Scientific hordozható projektora az év második felében érkezik, és körülbelül 640 dollárba fog kerülni, ami kis méret ide vagy oda, meglehetősen sok pénznek tűnik a tudásához képest.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés