Optomechanikus billentyűzetre gyűjt a Truly Ergonomic

Az IndieGoGo kampányban összekalapozott pénzből készítenék el a szerintük tökéletes tasztatúrát.

A Perfected Keyboard gombstruktúrája sokkal ismerősebbnek hat a konvencionálisabb megoldásokhoz szokott felhasználók számára, mint a gyártó korábbi Truly Ergonomic Keyboardjáé. Az első kényelmi fegyvertény, hogy redukált mérettel rendelkezik, nincs numerikus pad, így a klaviatúra közelebb lehet az egérhez, minek következtében a vállak kisebb, természetesebb szöget zárnak be. Persze a NumPad megléte sokaknak fontos, így ők jelen esetben kénytelenek lesznek egy extra, külön egységet vásárolni erre a célra, ha az igényeikkel kapcsolatban nem hajlandóak kompromisszumra.


(forrás: www.TrulyErgonomic.com) [+]

A kapcsolók ezúttal házilag készített, IR-es optikai példányok, melyek 1,9 mm-en aktiválódnak és 3,8 mm-es úton járnak, s rögtön háromféle kivitel is elérhető belőlük. Az első a kellő visszajelzéssel szolgáló kattogós, a második a szintén kellő visszajelzést biztosító néma, a harmadik pedig a lineárisan lenyomódó néma. Az elv hasonló más optikai kapcsolókhoz: az infravörös sugár megszakításakor aktiválódik a leütés. Ezen praktika előnye, hogy kevesebb a fém-a-fémhez kontaktus, gyorsabb a gombok alapállapotra történő visszalökődése (a Truly Ergonomic 0,3 ms-ot időintervallumot állít), és a működésbe hozási, illetve a visszajelzési mechanizmus különválasztása. A kapcsolók nincsenek a NYÁK-hoz forrasztva, szóval a későbbi testreszabással és javítással nagyságrendekkel kevesebb probléma lehet. A cucc minimálisan csepp- és porálló.


(forrás: www.TrulyErgonomic.com) [+]

Az MX-típusú CrossMount stabilizátort alkalmazó, DCS profilos, alacsony profilú alumínium házon lévő "lebegő" gombok minden egyes gombsoron különböző felszíni dőlésszöget használnak, ami kedvez a vakon gépelésnek. A klaviatúra alján akad egy kábelelvezető csatorna is.

A perifériának gombonként különálló fehér LED-ek formájában van személyre szabható háttérpilácsa is, tíz fényerősségi szinttel és nyolc világítási profillal (komolyan, erre a szóra elkélne még néhány szinoníma). Alapból van néhány előre beállított séma, melyek különböző gombcsoportoknál kapcsolják csak fel a villanyt - az enyhén exhibicionista FPS, RTS és MOBA játékosok örömére. Ha nem szeretnénk fényorgonát, egyetlen ujjmozdulattal deaktiválhatjuk azt.


(forrás: www.TrulyErgonomic.com) [+]

Az, hogy tetszik-e az átvariált gomberdő, mindenki döntse el maga. Mi talán kissé furcsálljuk a kettéválasztott (és külön programozható) spacebart, a kacifántos Windows billentyű-aktivációt. A kivágás/másolás/beillesztés külön gombjait sem igazán értjük, ahogyan a rombusz alakzatban elrendezett kurzorokért sem rajongunk, mindenesetre a kombinált leütéssel működésbe hozható médiavezérlőket és egyéb funkciókat, illetve a makrózhatóságot mindenképpen helyeslő bólintással kell, hogy fogadjuk. Azért egy leválasztható csuklótámaszt még szívesen láttunk volna a termékjellemzők listáján, ha már a felhasználók kényelme az elsődleges szempont.

A Perfected Keyboard teljes realizálásának érdekében jelenleg közösségi gyűjtés folyik az IndieGoGon, elég húzós, 200 dolláros ajánlott fogyasztói ár mellett (MSRP), de a holmi akár 100 dollár ellenében is előrendelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés