Hirdetés

E hónapban érkezik az SSI technológiára épülő Optoma ZX210ST projektor

Az Optoma magát szerényen az Egyesült Államok legjobb ár/érték arányú projektorokat előállító vállalkozásának tartja. Így nem meglepő, hogy a március folyamán boltokba kerülő ZX210ST esetében is próbáltak baráti összeget az árcédulára vésni, aminek köszönhetően 1300 dollárba kerül majd a termék.

Optoma ZX210ST
Optoma ZX210ST

A DLP vetítő a vállalat saját fejlesztésű SSI technológiáját használja, amelyben elméletileg a lézer és a LED-ek által kibocsátott fényt hasznosítja, ennek köszönhetően sokkal teltebb színeket ad, mint lámpás társai. A maximális fényerő 2000 ANSI Lumen, amely elméletileg megfelel a célnak, bár nem biztos, hogy ez egy világos teremben is elegendő lesz.

Optoma ZX210ST
Optoma ZX210ST

Mindenesetre fénykibocsátó diódák, illetve lézernyalábok ide vagy oda, a felbontás maradt XGA, azaz 1024x768. A készüléket tehát elsősorban üzleti, vállalati felhasználóknak szánják, illetve persze előadókba, osztálytermekbe, esetleg szórakozóhelyekre. Magára a projektorra három év, a fényforrásra pedig tízezer óra garanciát vállal a cég. Rendelkezik beépített kártyaolvasóval, illetve médialejátszóval, így képes az USB-n keresztül rádugott külső adattárolókon vagy az SD kártyákon található filmek, videók, képek lejátszására. Sőt, a 2 GB-os belső memóriájának köszönhetően ezek előzetesen fel is másolhatóak rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés