Hirdetés

Optikai meghajtók integrált SSD-vel párosítva

A terabytos kapacitásúra duzzadt merevlemezek és a szélessávú internet világában az optikai meghajtó egyre kisebb szerepet tölt be, de még így is rengetegen használják. Természetesen az eszköz problémákat is szül, hiszen a mobil termékek iránti kereslet folyamatosan nő, ám a notebookok többségében helyet foglaló ODD-k nem a gyorsaságukról híresek. Ezzel kapcsolatban nem ritka jelenség a DVD vagy a Blu-ray filmek lejátszása közben keletkező akadozás, ami lényegében élvezhetetlenné teszi a mozizást. A Hitachi és az LG által kifejlesztett HyDrive egyik nagy előnye ebben rejlik, ugyanis az integrált flashmemória képes az előbbi problémát kezelni, sőt többet is nyújthat.


forrás: Mysterydrive

A HyDrive egyelőre prototípus szintjén létezik, ám a későbbiekben forgalomba kerülő megoldások 32 vagy 64 GB-os NAND flash tárolót kínálhatnak. Az optikai formátum bármi lehet, de manapság a DVD mellett a Blu-ray divatos, így nyilván a meghajtók e lemezeket kezelik majd.


forrás: Mysterydrive

Természetesen a HyDrive általánosan jó hatással lesz a sebességre, hiszen konkrétan egy SSD meghajtó található benne, amire telepíteni vagy másolni is lehet. A Hitachi és az LG megoldásának további nagy előnye az ultravékony notebookok piacán jön ki, hiszen a HyDrive mellett nem kell dönteni az SSD vagy a HDD között. A rendszer a beépített tárolóval eleve gyorsan dolgozik, míg az adatokat egy nagy kapacitással megáldott merevlemez tárolhatja.


forrás: Mysterydrive

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés