Hirdetés

Opteronos négyes fogat a HP-től

A vezető szervergyártók közül elsőként a Hewlett-Packard dob piacra négy AMD Opteron processzort használó kiszolgálókat. A PC World beszámolója szerint a vállalat ma mutatja be ProLiant DL585 típusjelű opteronos modelljét – egy időben a szintén négyprocesszoros, de Intel Xeon alapú ProLiant DL580-nal.

A 4U magas rackbe szerelhető DL585 azonban többet tud xeonos párjánál, miközben annál olcsóbban vásárolható meg. Az új szerverben kettővel több PCI-X csatlakozó található, és akár 64 GB memóriát is támogat – míg a DL580 maximum 32 GB-ot. Belépő szintű – két 2,2 GHz-es Opteron chippel felszerelt – változata 11 999 dollárba kerül, míg egy hasonlóan konfigurált – két darab 2,8 GHz-es Xeont tartalmazó – DL580 ára 15 798 dollár. Ugyanakkor az opteronos szerver az AMD-processzorba integrált memóriavezérlő korlátai miatt nem támogatja a Hot-Plug memory technológiát, amely lehetővé teszi a meghibásodott DRAM-modulok működés közbeni cseréjét.

Az új négyprocesszoros kiszolgálók megjelenésének köszönhetően az Opteron immár a vállalati felhasználók számára is vonzó alternatíva lehet – mondta Mark Melenovsky, az IDC elemzője a bejelentés kapcsán, utalva arra, hogy a 64 bites képességekkel felruházott chippel szerelt kétprocesszoros konfigurációkat eddig elsősorban a HPC- (High-Performance Computing) felhasználók keresték.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés