Hirdetés

Opteron-támogatás az IBM-től és a Suntól

Nos, az első két kritériumnak az AMD Opteron esetében lassan már nincs akkora jelentősége, hiszen két óriáscég állt a pár napja debütált processzor mellé.

Az IBM alelnöke, Marc Shearer az Opteron bemutatóján bejelentette: cége támogatja az új CPU-t. Ez "csupán" annyit jelent, a Kék Óriás piacra fog dobni Opteron-alapú számítástechnikai rendszereket is. Az alelnök még ennél is tovább ment: konkrétan az AMD-processzorra épülő terméksorozatról beszélt. Megemlített egy szervert és egy "High-Performance" (nagy teljesítményű) számítógépclustert. Az IBM ezzel a felhasználók kérésére reagált. Az alelnök szerint ugyanis a piac egy minden eddiginél nagyobb teljesítményű megoldásra vágyik.

Hasonlóképpen cselekedett a Sun is, bár itt még nem említettek konkrét terveket. A szoftveres támogatásról azonban mindenképpen biztosították az AMD-t. A SuSE 64-bites Linuxa mellett megjelenik majd a Sun Solaris operációs rendszer Opteronra optimalizált verziója is. Az Opteront a Java-nyelv és a Sun ONE-szoftvercsomag is támogatni fogja. Egyelőre a Sun azonban csak az Opteron 32-bites üzemmódját ismeri, a 64-bites módot még nem, ez azonban - a cég szerint - a felhasználók igényeitől függ csak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés