Hirdetés

MSI alaplapok Opteron processzorokhoz

Az MSI K8D Master-sorozatú termékekből kapható torony- és úgynevezett rackmount-házakba készített változat is. A "deszkák" hat DIMM-foglalatába maximum 12 GB memóriát rakhatunk, meglepő ugyanakkor a DIMM-slotok elrendezése: négy az első, míg kettő a második processzorfoglalat mellé került.

A chipset mindkét esetben az AMD-8000 lapka, ezen belül is az AMD 8131 és 8111. A K8D Master-F a toronyházakba szánt változat, három PCI-X (64-bit) és két szabványos PCI-sínnel rendelkezik. A K8D Master-FT rackmount-verzió csupán egy PCI-X és egy mini-PCI slotot tud felmutatni. Mindkét alaplap esetében fontos kiegészítők a négy USB-port, az ATA-100 interfész, a soros és a párhuzamos port. A gigabites LAN a Broadcom BCM5704C chipjére épül (a lapon kettő is van belőle!), míg integrált videokártyaként a 8 MB SDRAM-mal ellátott ATI Rage XL szolgál.

Az MSI a 8-Opteronos alaplapokhoz legalább 400 Wattos hálózati tápegységet ajánl, elsősorban az NMB, a Zippy, a Delta és az Astec termékeit. Fontos, hogy a táp rendelkezzen egy 24-pólusú szabványcsatlakozóval, valamint egy külön nyolcpólusú dugóval a CPU áramellátásához.


Forrás: www.tecchannel.de

Az MSI a K8D Master-sorozatú alaplapokhoz mellékeli a MicroStar-Server Management rendszert, amelynek segítségével hálózaton keresztül ellenőrizhetők az olyan paraméterek, mint az üzemhőmérséklet, a feszültségek vagy például a ventilátorok fordulatszáma. A szerver és az adminisztrátorkonzol közötti kommunikáció SNMP-én, vagy az MD5 128-bites titkosítású RMCP protokollon keresztül történik. Az RMCP-én keresztül még akkor is kapcsolatba léphetünk a szerverrel, ha ki van kapcsolva. Mindkét alaplap már kapható, körülbelüli ára 615 euró.

A Planet3DNow! német internetes oldalon található információkból az is kiderül, hogy mindkét alaplap a 400, 800, 1200 és 1600 MB/s-os HyperTransport technológiát használja, a processzorfoglalat az új Socket 940, a memóriák pedig akár regiszteres, ECC-s, DDR-200/266/333 RAM-ok is lehetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés