Hirdetés

Online kerül megtartásra az Apple nyári bemutatója

A hagyományosan nyár elején megtartott WWDC ezúttal új formátumban kerül megrendezésre a vírusfertőzés veszélye miatt.

Az Apple már évek óta rendszeresen a nyár elejére időzíti az elsősorban fejlesztőknek szóló konferenciasorozatát, a WWDC-t, ahol a világ minden pontjáról összecsődített fejlesztők és újságírók először értesülhetnek az aztán általában szeptemberben a végfelhasználók számára is elérhető operációs rendszerek újdonságairól, és cserélhetnek eszmét nem csak egymással, de a vállalat munkatársaival egyaránt.


(forrás: Apple) [+]

A rendezvény nyitó eseményén szokták lerántani a leplet a legújabb macOS, iOS (plusz tavaly óta az iPadOS), watchOS és tvOS rendszerekről, melyet az elmúlt években online is közvetítettek, most azonban az új koronavírus terjedésére való tekintettel az Apple úgy döntött, hogy az egész bulit az internetre száműzi, ezzel is csökkentve a fertőzések esélyét. Ugyan konkrét dátumot nem közöltek, annyi biztos, hogy a rendezvény júniusban kerül megtartásra, és bár ez még egy igen távoli időpontnak számít, bizonyára úgy gondolták, hogy egyszerűbb már az elejétől kezdve úgy szervezni a programot, hogy nem függnek a vírus terjedésétől, hiszen így biztosan nem fordulhat elő az, hogy az utolsó pillanatban le kell mondaniuk az egészet. A további tudnivalók az elkövetkezendő hetekben kerülnek majd nyilvánosságra.

A hivatalos sajtóközlemény a fentiek mellett arra is kitér, hogy a vállalat 1 millió dollárt különít el San Jose azon vállalkozásai számára, akiknek bevételkiesést jelent a WWDC új formátuma az előző évekhez képest, hiszen a városba érkező emberek nem csak a rendezvény helyszínét érintették, hanem bizonyára a városban is költöttek bőségesen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés