Hirdetés

A 2019-es LG tévékre is érkezik az Apple TV

Az idei okostévék már gyárilag Apple TV alkalmazással a fedélzetükön érkeznek, de egy frissítésnek köszönhetően a tavalyi és bizonyos 2018-as modelleknek is jut a jóból.

A tavalyi CES-en a Samsung robbantott azzal, hogy korábbi tévéire is elérhetővé tették az Apple TV alkalmazást, az idei bulin pedig az LG jelentette be, hogy az ő modelljeik is támogatják az Apple rendszerét. Akkor ez még csak a 2020-as tévékre volt igaz, most azonban a gyártó kiadott egy sajtóközleményt, mely szerint a tavalyi modellek is felkerültek a támogatott eszközök listájára. Az SM9X és SM8X szériák tagjainak tulajdonosai már tölthetik az ehhez szükséges szoftverfrissítést, míg az UM7X és UM6X sorozatra február végén lesz elérhető az update, az év későbbi részében pedig bizonyos, egyelőre nem megnevezett 2018-as eszközök is megkapják a frissítést.


[+]

A két gyártó együttműködése többek közt az Apple TV alkalmazás felbukkanását jelenti az LG Home Launcherben, amiben az iTunes-ban vásárolt vagy kikölcsönzött tartalmaink elérése mellett az előfizetéses konstrukción alapuló Apple TV+ szolgáltatás is használható – utóbbi olyan, saját gyártású filmeket és sorozatokat is magában foglal, mint a See, a For All Mankind, vagy a The Morning Show.

A fentiek mellett iPhone, iPad és Mac eszközünk kijelzőjét is tükrözhetjük a tévére, illetve megoszthatunk arról fotókat vagy egyéb multimédiás tartalmakat, köszönhetően az AirPlay 2 technológiának, továbbá az Apple HomeKit segítségével okos eszközünk Siri nevű virtuális asszisztensén keresztül a tévé hang alapú vezérlése is megoldható. Utóbbi egyébként plusz funkció például a Samsung tévéihez képest, hiszen azokat az Apple terméktámogatási oldala szerint egyáltalán nem lehet hozzáadni a HomeKit rendszerhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés