Hirdetés

Októberi AMD, Intel, Transmeta, VIA bemutató

Az Október 15-én kezdődő négy napos san-hose-i (Kalifornia) Mikroprocesszor Fórumon új technológiákat és termékeket jelentenek majd be a világ a vezető gyártói. Nézzük kitől, mire is számíthatunk:

Az Intel kiadja mobil, asztali és szerver processzor ütemtervét (roadmap-jét). Valószínűleg új információkat tudhatunk meg az Intel fejlesztés alatt álló mobil processzoráról, a Banias-ról, amely a tervek szerint 2003-ban kerül forgalomba.

Az AMD várhatóan a 2002 második felében megjelenő, 64 bites Hammer processzorra helyezi a hangsúlyt. Reméljük, sok újdonságot árulnak el a processzorról, mert mint már többször hangsúlyoztuk, véleményünk szerint jelentősebb arhitektúrális újítások nélkül a processzor nem igazán lesz életképes. Ennek egyik első, bíztató eleme az AMD HyperTransport technológia, amely jelentősen megnövelheti a nagyobb sávszélesség révén a processzorok teljesítményét.

A Transmeta-tól az alacsony fogyasztású Crusoe processzorcsalád jövőjéről tudhatunk meg friss információkat, és talán kiderül egy-pár érdekesség az új VLIW Crusoe arhitektúráról.

A VIA szeretné végre átlépni processzoraival az 1 GHz-es álomhatárt. Állítólag az új Voyager magra épülő processzorok erre képesek is lesznek, de hogy még mit tudnak, arra még októberig várni kell.

Izgalmasnak ígérkezik tehát október közepe, érdemes lesz figyelni az eseményeket, mert sok mindent elárulhatnak a jövő számítógépeiről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés