Hirdetés

A VIA bemutatta az új, 866 MHz-es C3 processzort

A processzor Socket370 foglalatba illeszkedik, 128 kbyte elsőszintű és 64 kbyte másodszintű, a processzor órajelen futó gyorsítótárral rendelkezik, támogatja a 100 és 133 MHz-es előoldali sínsebességet, (FSB) az MMX és a 3DNow! utasításkészleteket. A 0,13 mikronos gyártási technológia következtében fogyasztása rendkívül alacsony, ezért elképzelhető, hogy hordozható eszközökben is szerephez jut.

A VIA processzorairól mindenképpen el kell mondani, hogy nem versenyezhetnek az Intel és az AMD piacvezető termékeivel. Teljesítményben messze alatta maradnak a konkurenciának, ezért elsősorban irodai gépekbe, illetve kis teljesítményt igénylő rendszerekbe építik be őket. Általában az áruk alacsony így költségkímélő megoldásként alkalmazzák szeretettel.

A 866 MHz-es VIA C3 processzor tömegtermelése elindult. A termék gyártásával a TSMC-t bízták meg, aki egyelőre nem tudja kielégíteni a rengeteg megrendelést. Elméletileg a processzor a mai naptól beszerezhető. Az áráról nem sikerült információt megtudnunk, de józan becslések alapján kb. 70 dollár (21 000 forint) környékére várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Hirdetés