Hirdetés

OCZ: a tempó a lényeg!

Bár manapság elavult technológiának tekinthető, a DDR szabvánnyal készülő memóriamodulok továbbra is keresettek, köszönhetően elsősorban annak, hogy a csúcskategóriás, asztali számítógépekbe szánt processzorok bizonyos hányadába mindmáig DDR memóriavezérlőt integrálnak. Az alkalmazások memóriaéhsége mindeközben évről-évre, ha nem is lineárisan, de folyamatosan növekszik, így a memóriamodulokat gyártó cégek egy ideje átlépték az 1 gigabájtos modulonkénti kapacitást. A memóriaméret növekedésével újabb kihívásokkal kellett szembesülniük a gyártóknak, így például nehéz volt nagykapacitású, egyben gyors memóriamodult találni – egészen mostanáig.

Az amerikai OCZ Technology Group tegnap bejelentette 1 gigabájtos kapacitást nyújtó OCZ DDR PC-4000 Platinum Enhanced Bandwith Edition memóriamodulját, melyet szokásához híven párosával, kitben is megvételre kínál, ezzel – legalábbis a gyártó szerint – a piacon elsőként kínál 2 GB összakapacitású kétcsatornás DDR megoldást 3-3-2-8 időzítésekkel. Az OCZ felhívja a figyelmet, hogy a korábbi, 1 GB-os DDR500 modulok mindössze 3-4-4 időzítéssel üzemeltek, gyorsabb működésre pedig vagy egyáltalán nem, vagy csak a modulnak juttatott tápfeszültség emelésével lehetett ösztökélni őket.

Az OCZ most bejelentett 1 GB-os PC-4000 Platinum Enhanced Bandwith Edition memóriamoduljait a gyártó gondos tesztelésnek veti alá, mielőtt a kész termékek elhagynák a gyárat, mindazonáltal a vállalat szokásához híven élettartam-garanciát vállal a modulokra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés