Hirdetés

NYRIUS minőségi zajszűrős fülhallgató mindössze 30 dollárért

Sokat szoktak vitázni róla, hogy utcai használatra megéri-e drága, jó minőségű fülhallgatót vásárolni, vagy a zajos környezetben megteszi egy olcsóbb darab is, hiszen a részletek úgy is elsikkadnak, az aktív használat mellett meg elég nagy rá az esély, hogy baleset éri szerkezetet (leggyakrabban kábeltörés/szakadás). A NYRIUS is tisztába van ezen kettőség minden aspektusával, ennek tudatában fejlesztette ki NAEB500 fülhallgatóját.


[+]

A tervezés során az első és legfontosabb lépés a minél tökéletesebb izoláció, hogy a környezetből a lehető legkevesebb beszűrődő hang zavarja meg muzsikálást. Ezért komoly figyelmet fordítottak a passzív zajszűrésre, amit négy különböző méretű és formájú szilikon sapkával oldottak meg. Ráadásul a csomag mindegyikből tartalmaz egy áttetsző és egy fekete verziót is, tehát az összesen 8 pár szilikon betét közül mindenki megtalálhatja az ergonómiailag és esztétikailag leginkább hozzá illő darabot.


[+]

Ezek után a hangminőség tökéletesítése volt a cél, amit javarészt a 9,2 mm átmérőjű, 16 ohmos meghajtók biztosítanak, frekvencia átmenetük 12 Hz – 22 kHz. A hangszórók masszív fém házban ülnek, ami tovább erősíti a hangot a torzítás esélyének minimalizálása mellett. A fülbe illeszkedő szilikon rész 45 fokos szögben behajlik, hogy a produkált hang ne a hallójárat falának ütközve jusson el végül a dobhártyához, hanem közvetlenül erre irányítva. Eredményül a gyártó erőteljes basszust, meleg középtartományt és kristálytiszta magasakat ígér, kérdés ez milyen szintig fedi a valóságot.

A minőségérzetet tovább növeli a 3,5 mm-es, aranyozott jack csatlakozó és a speciális „gubancmentes” kábel. Ennek lényege, hogy a réz magot és a szigetelő réteget alumíniumból szőtt, átlátszó műanyag borítású külső védi, mely nem csak esztétikus, de nem engedi, hogy a kábel megcsavarodjon, összegabalyodjon. A csatlakozási pontok mindenhol extra megerősítést kaptak, hogy az aktív használat és tárolás közben elszenvedett gyűrődést is jól bírja. A jobb és bal oldal vezetéke aszimmetrikus, vagyis az egyik oldal kábele a nyakon átvethető, így csökkentve a feszültséget és az esetleges kihúzódás lehetőségét (ez főleg sportolás közben jöhet jól), valamint ha kihúzzuk a fülünkből, akkor is nyakunkon átvetve a helyén marad. A gondos tervezés és a látszólag minőségi alkatrészek ellenére vételára több mint barátságos, mindössze 30 dollár, amibe még egy tok is belefért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés