Hirdetés

Nyomásérzékelőt és biometrikus olvasót a gamer egerekbe és billentyűzetekbe?

A Synaptics – érthető módon – meglehetősen sokat foglalkozik a különféle szenzorok integrálásával a különféle beviteli eszközökbe. Legutóbb az ujjlenyomat-olvasót vitték a touchpad felületére, legújabb elképzelésük szerint pedig a hagyományos egereket és billentyűzeteket vérteznék fel biometrikus leolvasóval és nyomásérzékeny szenzorral valamikor a jövőben. Mindezek a tervek persze még csak kezdetleges koncepció fázisban vannak, de már prezentálták az ezzel kapcsolatos elképzeléseket és a próbára szánt prototípusokat az idei GDC-n.


[+]

Az egérbe integrált Synaptics NaturalID technológiát alkalmazó ujjlenyomat-olvasóval például villámgyorsan be lehetne jelentkezni a különféle, online autentikációt igénylő játékokba, illetve a különféle játékbeli vásárlásokat is egy pillanat alatt jóvá lehetne hagyni, kiváltva a jelszó hosszadalmas begépelését.


[+]

Míg a fent említett megoldás inkább a kényelemre helyez a hangsúlyt, addig a nyomásérzékelők integrálása az egér gombjai alá vagy a kapacitív érintésérzékelővel felszerelt "szóköz" gomb inkább funkcionális előnyökkel szolgálna. Előbbi kapcsán a közkedvelt Counter-Strike: Global Offensive játékot hozták fel példaként, ahol például egyetlen laza érintésre aktiválni lehetne a távcsövet, míg nagyobb nyomás mellett ugyanez történne, de azonnal maximális nagyításra is kapcsolna. E funkció egyébként nem csak játékokban lehetne hasznos, hanem például rajz- és képmanipuláló programokban is.


[+]

Ami a szóköz gomb kapacitívvá tételét, az úgynevezett Smart Bart illeti, ez is nagyítás, scrollozás, pásztázás és egyéb hasznos funkciók valamelyikét látná el, kissé idegen formában, de kiváltva az érintőképernyőn való pepecselést, ahol hasonló dolgokat lehet megvalósítani. Mindez persze csak a felszín, hiszen a vállalatnál konkrétumokról és partnerekről egyelőre nem beszéltek, és a fenti példák is szimpla terveknek minősülnek, de azt elárulták, hogy van már gyártó, amely elkötelezte magát az ötlet mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés