Hirdetés

Nyolc tévével bővíti kínálatát a Sharp

Most, hogy nyakunkon az IFA, és lassan jön a karácsonyi szezon is, egyre inkább csipkedik magukat a vállalatok, hogy bejelentsék újdonságaikat. A japán Sharp nyolc új tévéről rántotta le a leplet.

A DR sorozatba tartozó két készülék 40 (LC-40DR3), illetve 32 (LC32DR3) hüvelykes képátlóval rendelkezik. Csak az előbbi képes a Full HD-s felbontás megjelenítésére, a másik esetében meg kell elégedni az 1366x768 pixellel. E két modell rendelkezik beépített Blu-ray íróval, és egy 500 GB-os merevlemezzel is. Ez a megoldás nem újdonság a japán cég háza tájáról, az viszont igen, hogy nem a csúcskészülékeibe építik be ezeket kiegészítőket, tehát a konszern nyit a középkategória felé. Az adattároló mérete a vállalat közleménye szerint több, mint 380 órányi nagyfelbontású tartalom tárolására lehet elegendő.

Sharp LC-40DR3
Sharp LC-40DR3

A további hat modell, így tehát a 20 (LC20-DZ3), a 26 (LC26-DZ3), a 32 (LC32-DZ3), a 40 (LC40-DZ3), a 46 (LC46-DZ3), és az 52 (LC52-DZ3) hüvelykes képátlóval bíró TV is módot ad a tévéadások közvetlen felvételére. Ezek ugyan nem rendelkeznek sem beépített optikai meghajtóval, sem merevlemezzel, azonban az USB porton keresztül viszonylag egyszerűen csatlakoztatható hozzájuk egy külső adattároló. A két legkisebb most is csak 1366x768 képpontos felbontást kínál, a többiek viszont Full HD-s képpel operálnak.

Mind a nyolc új tévé LED-es háttérvilágítású LCD technológiára épül. Az integrált saját fejlesztésű LSI chipnek és a kapcsolódó eljárásoknak köszönhetően – a vállalat közleménye szerint – a kép minőségét tovább sikerült javítani. A DR sorozat, illetve az DZ széria két legkisebb méretű tagja október közepén érkezik a boltokba, a többi négy tévé viszont már szeptember közepétől megvásárolható lesz. Árukról konkrétumot egyelőre nem árult el a Sharp.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés