Nyilvános az SLI ára

nv

Az NVIDIA eddig csak saját fejlesztésű lapkakészleteit vértezte fel az SLI technológia támogatásával, a piaci érdekek azonban az elmúlt évek folyamán nagymértékben megváltoztak. A zöldek alaplapi chipkészletek fejlesztésével foglalkozó üzletágának teljesítménye az Intel és az AMD erős szereplésének következtében nagymértékben visszaesett, így a cég a grafikus kártyák piacán való versenyképessége fenntartása érdekében kénytelen volt engedélyezni az Intelnek az SLI használatát. Az NVIDIA természetesen nem ingyen teszi mindezt, a hivatalos közlemény értelmében ugyanis minden SLI támogatással rendelkező Intel X58 chipsettel ellátott alaplap legyártása után 5 dollárt kell utalni a cégnek.

A hivatalos támogatást az alaplapgyártók maguk szerezhetik meg. Ehhez el kell juttatni az NVIDIA-nak az SLI-kompatibilisre tervezett alaplapszéria egy mintapéldányát, melyet a cég a megfelelő eszközökkel ellenőriz. Amennyiben a vizsgálati folyamat sikeres, az NVIDIA beépíti az alaplap SLI támogatását a grafikus kártyák eszközillesztő csomagjába. Ezt az ellenőrzési procedúrát természetesen minden új - SLI támogatással felvértezett - alaplapszériánál el kell végezni a gyártóknak.


Ők már biztosan fizetnek.

Az Asus, az MSI, a Gigabyte, és a DFI már jelezte, hogy élni fognak az SLI licenszelésének lehetőségével. Az eddig kiszivárgott információk szerint eddig 10 különböző alaplapszéria kapta meg az SLI támogatást, így a Core i7 processzorok megjelenésével már megfelelő mennyiségű választási lehetőség lesz jelen a vásárlók számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés