Hirdetés

Gyógyír a kánikulára: AIO vízhűtés az ID-Coolingtól

Az ipart már több, mint tíz éve űző vállalat új készletében újragondolták a pumpa megvalósítását, és természetesen a címezhető RGB-t sem felejtették el.

Az ID-Cooling új jövevénye a ZOOMFLOW 240 névre hallgat, rézből készült, finom rostélyokkal teletűzdelt blokkal rendelkezik, és pumpája 1,3 méter magasságig tudja eljuttatni a fluidumot, amelyből akár 106 litert is meg tud keringetni egy óra alatt. Univerzális volta lehetővé teszi, hogy Intel LGA2066, LGA2011, LGA1366, és LGA115x, illetve AMD Socket TR4, AM4, FM2(+), FM1, AM3(+) és AM2(+) tokozásokon egyaránt használhassuk, és ahogy azt már a bevezetőben írtuk, a rendszer meg tud jeleníteni szinkronizálható RGB fényorgonát is a pumpa fedőlapján nyugvó tüköreffektes diffúzor révén, miközben a 12 voltos energiaellátásról három tűs dugasz gondoskodik egy Molex adapter segítségével.


[+]

A 400 mm hosszúságú, prémium harisnyás csövek belsejében kifejezetten hatékony és környezetbarát hűtőfolyadék cirkulál, miközben a 240 mm-es radiátoron két 120 mm-es, PWM-es, 55,2 cfm légszállításra képes ZF-12025-RGB ventilátor teljesít szolgálatot, 900 és 2000 RPM közötti tartományban. A légkavarók vibrációcsökkentő gumipaddal szerelt keretén egyenként tizennégy címezhető LED nyert elhelyezést, amelyek a fentebb is említett diffúzoron keresztül egyenletesen lágy derengést biztosítanak a motyónak.


[+]

Mind a ventilátorok, mind a pumpa külön RGB kábelt használ, és a négyeszközös RGB splitternek köszönhetően a fényáradatot nem csak alaplapunk szoftverével, de egy dedikált kontrollerrel is vezérelhetjük.


[+]

A kompakt szett várhatóan szeptemberben kerül be a kereskedelmi körforgásba, ajánlott fogyasztói ára pedig 110 dollár/110 euró lesz – a "jó szokáshoz" híven ismét némi felárat kell fizetnünk az Öreg Kontinensen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés