Hirdetés

Érkezik az NVIDIA Tegra Note

Az NVIDIA bejelentette, hogy érkezik a Tegra Note nevű tablet, mellyel a cég egy újszerű forgalmazási modellt is kialakít, ami nagyban hasonlít arra, amit a VGA-piacon láthatunk, de ne rohanjunk ennyire előre! A 7 colos termék kijelzője IPS panelt használ, a felbontása pedig 1280x800 pixel. Természetesen a megjelenítő érintésre érzékeny, továbbá egy stylus is jár hozzá.

A tabletben egy Tegra 4 SoC dolgozik az aktuális legmodernebb GeForce ULP IGP-vel, de a rendszermemória kapacitása nem derült ki, viszont jó esély van rá, hogy 2 GB kerül bele. Az adatok tárolására egy 16 GB-os flashmemória lesz befogva, ami további 32 GB-tal bővíthető egy microSD kártya bevetésével. A táblagép a szokásos kommunikációs lehetőségeket kínálja fel, illetve van rajta micro HDMI kimenet is, továbbá nem hiányzik a sztereó hangrendszer, valamint az előlapi és a hátlapi kamera sem. Utóbbi 5 megapixeles, míg előbbi jóval szerényebb képességű, de ez megszokott dolognak számít.

NVIDIA Tegra Note
NVIDIA Tegra Note [+]

A Tegra Note természetesen a legújabb Android operációs rendszert használja, aminek a további frissítését az NVIDIA végzi. A TegraZone alkalmazás is előtelepítésre kerül, de szintén része a rendszernek a SmugMug Camera Awesome applikáció, amivel a tablet másodpercenként 100 képkockát is rögzíthet, így lassított felvételek is létrehozhatók. Az akkumulátor kapacitásáról az NVIDIA nem beszélt, de annyi kiderült, hogy a termék 10 óráig bírja HD videózás közben.

A forgalmazást nem az NVIDIA végzi majd, így a Tegra Note különböző gyártók neve alatt lesz elérhető. Észak-Amerikában az EVGA és a PNY, Európában az EVGA, az Oysters és a ZOTAC, Indiában a XOLO, míg Ázsiában a Colorful, a Shenzhen és a ZOTAC szállítja. Ezt a modellt úgy kell elképzelni, mint a VGA-k piacán a referenciakártyák forgalmazási rendszerét. Mindenki megkapja ugyanazt, így lényegében csak a csomagolás, valamint a matrica különbözik. Persze tabletről van szó, így jelen esetben matrica nem lesz, de a lényeg az, hogy a VGA-knál megszokott forgalmazási modellt építene ki az NVIDIA. Ennek egyrészt az a célja, hogy legyen több tegrás tablet a piacon, másrészt a grafikus kártyákat gyártó cégek számára ez egy bevételforrás, amivel kompenzálhatják a VGA-piac folyamatos visszaesését. Nyilván egyelőre senki sem tudja, hogy mi lesz az új konzolok mellett, de fel kell készülni arra, hogy sok játékos inkább Xbox One-t, vagy PlayStation 4-et vesz a PC fejlesztése helyett.

A 199 dolláros referenciatablettel egyébként az NVIDIA ilyen formában direkt összetűzésbe sem kerül az eddigi partnereivel, noha a Tegra Note ugyan mindenki számára konkurencia, de nem az NVIDIA forgalmazza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés