Hirdetés

A fejlesztőknek már elérhető a Tegra K1

Az NVIDIA bemutatta az első Tegra K1-es rendszerchipre épülő eszközt, melyet ugyan bárki megvásárolhat 192 dollár ellenében, de valójában egy fejlesztői csomagról van szó, ami elsősorban a szoftverfejlesztők számára készült. A Jetson TK1 jelzésű alaplapon az említett lapka található 2 GB rendszermemória, illetve 16 GB-os eMMC tárhely társaságában. Természetesen a fejlesztői csomagokon megszokott interfészek sem hiányoznak, így lesz rajta kártyaolvasó, mini PCI Express és SATA csatoló, valamint HDMI, USB 2.0 és 3.0, illetve Gigabit Ethernet aljzat, melyeket az RS232-es soros port egészít ki. Az operációs rendszer szerepét az L4T (Linux for Tegra) tölti be, ami egy módosított Ubuntu 14.04-es disztribúció a termék OpenGL 4.4-es meghajtóival, illetve a CUDA platformmal kiegészítve.

A Jetson TK1 maximum 11 wattot fogyaszt, de a megszokott terhelés mellett beéri 5-8 watt közötti energiaigénnyel is. Ez az adat természetesen nem csak a lapkára, hanem a teljes platformra vonatkozik, de a Tegra K1 hűtéséről amúgy is egy ventilátor gondoskodik.

A Jetson TK1-et természetesen nem csak a Tegra K1-re való felkészülésre lehet használni, hanem a közösség is építhet rá úgy, ahogy például a kategóriában rendkívül népszerű Raspberry Pi megoldásokra.

Előzmények

Hirdetés