Hirdetés

Újabb komoly frissítést kapott az NVIDIA Shield

Az NVIDIA még az elmúlt év nyarán folyamán mutatta be a Shield nevű kézikonzolt, melynek elsődleges előnye végül a szabadon bütykölhető szoftvere lett. A felhasználók jó része azonban ezzel a lehetőséggel nem él, így számukra az NVIDIA hivatalos szoftveres támogatást készít. A vállalat legújabb csomagja beveti az Android 4.4-es operációs rendszert, de ennél fontosabb újítások is vannak.

A 72-es jelzésű frissítés könnyen kivitelezhető, csupán aktív internetkapcsolat kell hozzá a kézikonzolon és a beállítások menüben letölthető a szükséges állomány, ami frissíti a rendszert. Az egyik újítás a GameStream szolgáltatás teljesen végleges támogatása, mellyel a megfelelő GeForce kártyával szerelt asztali vagy mobil PC-n futtatott játékot a kézikonzolra lehet streamelni a helyi hálózaton keresztül, így a felhasználó egyfajta személyes felhővel rendelkezik majd. Ezen belül megjelenik a távoli elérés is, így nem feltétlenül szükséges a helyi hálózat használata, viszont az otthoni masinának mindenképp működnie kell, illetve az internetelérés sebesség szempontjából érdemes tempósabb kapcsolatra előfizetni.

Fejlődik a korábbi frissítésben bemutatott konzol mód is, melynek hála a terméket össze kell kötni egy akár 1080p-s felbontású tévével, ami a HDMI interfészen keresztül lehetséges. Ilyenkor a kézikonzol apró kijelzőjén megjelenő kép a tévén is látható lesz, azaz a játékok játszhatók a nappaliban is egy nagyobb képernyő előtt ülve. Az extrát jelenleg a Bluetooth interfészt használó egerek és billentyűzetek támogatása jelenti, így nem kell a PC-t használni mondjuk egy-egy stratégiai játékhoz, hanem onnan a tartalom streamelhető a kézikonzolra, ami azt megjeleníti a tévén, és az irányítás a nappaliban megoldható egy Bluetooth billentyűzet és egér párosának segítségével. Az persze kérdés, hogy erre a funkcióra van-e igény, hiszen ez Shield nélkül is kivitelezhető, de ingyenes a szolgáltatás, így hátrány senkit sem ér.

Jelentős fejlesztéseken esett át a korábban bemutatott Gamepad Mapper alkalmazás is, amellyel lényegében minden androidos játékhoz kreálható megfelelő irányítási profil, vagy akár használható a más felhasználók által megosztott konfiguráció.

Az NVIDIA ismét kiemelte, hogy a Shield áprilisban csak 199 dollár, de ez az akció májusban már nem él, így most érdemes vásárolni a termékből.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés