Hirdetés

Két veszélyes rés következtében meghajtófrissítést javasol az NVIDIA

A régi hardvereken ragadt felhasználókat érinti a felhívás, az újabb hivatalos driverek már tartalmazzák a javításokat.

Az NVIDIA még a hónap elején jelentette be, hogy érintettek két OpenSSL sebezhetőségben (CVE‑2022‑3786 és CVE‑2022‑3602), amelyeket mostanra a gyári meghajtókon belül befoltoztak, de bizonyos régebbi hardverek esetében ezek már nem használhatók. Tekintve a biztonsági rések súlyosságát, a cég elkészített két meghajtócsomagot, amelyek telepítését még a régebbi grafikus vezérlőkkel rendelkező ügyfeleknek is ajánlják.

Ha olyan hardver van a felhasználó birtokában, amely még élvez hivatalos terméktámogatást, akkor elég a legújabb eszközillesztőt beszerezni az NVIDIA weboldaláról, vagy akár a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

A régebbi dizájnok tekintetében két lehetőség van, ugyanis nem mindegy, hogy az adott gép 64 bites Windows 10 vagy 11, esetleg Windows 7, 8 vagy 8.1 operációs rendszert futtat. Előbbi páros esetén a 474.04-es GeForce drivert kell letölteni, amely telepíthető a GeForce 600 és 700, illetve a Titan sorozatú termékekre. Régebbi Windows meglétekor a 474.06-os eszközillesztőre van szükség, és ez a Titan mellett a GeForce 600, 700, 900 és 1000 jelzésű termékcsalád VGA-it támogatja.

Az előbbi, WHQL aláírással rendelkező meghajtók egyébként csak az első bekezdésben szereplő résekre adott biztonsági javításokat tartalmazzák, és pont emiatt érdemes telepíteni őket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés