Hirdetés

Egyszerű játékkal prezentálta az Omniverse platformot az NVIDIA

A Marbles RTX nevű technikai demonstráció a Marble Madness című klasszikust önti modern formába.

Az NVIDIA az idei GTC-n nem igazán árasztotta el a játékosokat számukra hasznos fontos információkkal, ami nyilván érhető, hiszen nem is erről szól maga a rendezvény. Ugyanakkor feltűnt egy Marbles RTX nevű demonstráció, amire rámondható, hogy játék, méghozzá valós fizikai szimulációval. Utóbbi esetében azért figyelembe kell venni, hogy némelyik tereptárgynak látszó objektum egyáltalán nem reagál az ütközésekre, pedig például egy filctollnál egy üveggolyó jóval nehezebb, de ennyi baj legyen.

A névválasztás sem véletlen, ugyanis az Atari klasszikusának, a Marble Madness című, 1984-ben megjelent alkotásnak kívánnak emléket állítani, ami valahogy így nézne ki, ha valaki csinálna belőle egy újrakiadást.

A Marbles RTX az elmúlt évben bemutatott Omniverse platformot hivatott prezentálni, ami alapvetően grafikai és szimulációs rendszer. Ez igazából nem játékfejlesztéshez való, hanem sokkal inkább tervezéshez, viszont tulajdonképpen lehet rá játékot is csinálni, ahogy a fenti videó mutatja. Persze figyelembe kell venni, hogy a programfuttatáshoz egy Quadro RTX 8000-es VGA kell, azaz nagy vásárlóbázisra nem lehetne számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés