Hirdetés

Hat új mobil GPU-val készülhet az NVIDIA

A Wccftech belsős információkra hivatkozva azt írja, hogy ezek március utolsó napjaiban jelenhetnek meg.

A Wccftech egy meg nem nevezett nvidiás forrásra hivatkozva azt írja, hogy március végén mutathatja be az NVIDIA a notebookokba szánt frissített GPU családját, melyek piaci megjelenése nagyjából áprilisra tehető – más szóval a Computexen bemutatkozó noteszgépek már jó eséllyel ezeket tartalmazzák majd.

Az egyelőre hat ismert modell listáját a GTX 1650 4GB GDDR6 nyitja majd, mely a belépőszintet képviselve a GTX 1050 3GB GDDR5-öt váltja. Ezt követi a 1650 Ti 4 GB GDDR6, mely a ma is elérhető 1650-et küldené nyugdíjba, egyrészt a Ti/nem Ti különbség, másrészt a GDDR5/GDDR6 váltás okán.

A következő a sorban az RTX 2060 6GB GDDR6 lenne, mely, mint a Wccftech is megjegyzi, valószínűleg elírásról van szó, a valóságban az RTX 2060 Superről lehet szó, vagy valamilyen, a jelenlegi RTX 2060 tuningolt módosulatáról. Mindez azért tűnik esélyesnek, mert a maradék három GPU-ból kettő az RTX 2070 Super 8GB GDDR6 és RTX 2080 Super 8GB GDDR6 nevet viseli, melyek értelemszerűen a Super nélküli változatok helyére érkeznek, míg a harmadik egy RTX 2070 8GB GDDR6 névre hallgató egység lesz, ami elvileg most is van, tehát itt is illene valami fejlesztést eszközölni, ha új GPU-ként akarják piacra dobni.

Fontos, hogy az egyes GPU-párok között árszintben nincs különbség, tehát nagyobb teljesítményt kapunk majd ugyanannyi pénzért (ahogy az el is várható ebben az esetben).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés