Hirdetés

Itt a GeForce driver is a Windows 8.1 előzeteséhez

A Windows 8.1 előzetes verziójának megjelenésével az NVIDIA is kiadta a 326.01-es jelzésű, WHQL aláírással is rendelkező GeForce meghajtót, mely a DirectX 9.0c-t, 10-et és 11-et támogató grafikus vezérlőikhez használható.

Sajnos a vállalat nem adott bő tájékoztatást az újításokról, így nem tudni pontosan, hogy megoldott-e a WDDM 1.3-mal való kompatibilitás. Emellett kérdéses, hogy támogatott-e a Microsoft Wireless Display, a 48 Hz-es dinamikus képfrissítés, az optimalizált agresszív vertikális szinkron megszakítás kezelése, illetve a Skype/Lync videokonferenciák GPU-val történő gyorsítása. Nyilván, ha esetleg ma még hiányzik a támogatás, akkor ez később pótolható.

Annyit viszont megtudtunk, hogy a friss driver kezeli az új DirectX API Tiled Resources funkcióját (a D3D_FEATURE_LEVEL_11_0 szinten), mely a Kepler architektúrára épülő hardvereken működik is.

A 326.01-es jelzésű GeForce driver nem tölthető le különálló formában, így a Windows 8.1 előzetes verziójának telepítése után igénybe kell venni a Windows Update szolgáltatást, melyen keresztül a rendszer letölti a meghajtót.

Előzmények

Hirdetés