Hirdetés

Befejezi a fermis GeForce-ok támogatását az NVIDIA

Az öregedő hardverekhez a jövőben csak legacy státuszú meghajtók érkeznek majd.

Az NVIDIA bejelentette, hogy befejezik a Fermi architektúrára épülő GeForce-ok támogatását, így a jövőben úgynevezett Game Ready meghajtókat ezek már nem kapnak, viszont legacy státuszú eszközillesztőkre van esély. Az érintett VGA-kat az NVIDIA az alábbi oldalon listázza.

A vállalat azt is megerősítette, hogy a 32 bites Windows operációs rendszerek támogatása is véget ér, amit az elmúlt év decemberében is bejelentettek, de januárban kiderült, hogy a GeForce driver érintett volt a Spectre sebezhetőség első variánsában, így a tervekhez képest inkább csúsztatták a változást. A legutolsó meghajtó ráadásul még hét sebezhetőséget foltozott be, valószínűleg azért, hogy lényegesebb biztonsági hibák fennmaradása nélkül meg tudják megszüntetni a 32 bites verziót.

A fentieknek elsődlegesen költségcsökkentő hatásuk lesz, ugyanis a túl sok hardver és operációs rendszer támogatása a tesztelés oldaláról rendkívül kellemetlen. Nem csak komoly anyagi teher, hanem a meghajtót is hamarabb kell elkészíteni, hogy legyen idő minden eszközzel letesztelni. Ilyen formában a régi GeForce-ok támogatása manapság csak nyűg, ahogy a 32 bites Windowsok kezelésének sincs különösebb előnye.

Előzmények

Hirdetés