Hirdetés

A Nuvixa újradefiniálja a prezentáció fogalmát

A Nuvixa sokak számára ismeretlenül csenghet, ám a vállalat egy rendkívül innovatív technológiát prezentált a CES-en. Az Immersive Video Platform névre keresztelt elgondolás a prezentációkat emeli új szintre. A szolgáltatás az úgynevezett ZD kamerára épül, amely lényegében egy HD kamera összevonva egy 3D-s infravörös kamerával. A technológia ezzel képes teljesen lekövetni és felismerni bármilyen mozgást, hasonlóan a Microsoft Kinect rendszeréhez.

A platform elsősorban a prezentációkhoz lett fejlesztve, és a videokonferenciákon át egészen az oktatási területekig bárhol felhasználható. A rendszer képes felismerni a mozgó objektumokat jelen esetben embereket, és a háttér kivágásával elhelyezi a felvett részletet a prezentáción. A mozgásérzékelésnek hála a prezentáció elemeit valós időben át lehet rendezni, hiszen a kamera képes parancsokat értelmezni bizonyos kézjelek segítségével. A Nuvixa a szükséges szoftvereket OpenCL-ben írta az AMD Stream SDK felhasználásával. A CES-en tartott prezentáció egy Llano APU-ra épülő fusionös notebookon futott. Pontos specifikációk a hardverről nem láttak napvilágot, de az információk szerint egy alacsony fogyasztású lapka dolgozott a gépben, amivel a cég csak azt szerette volna bemutatni, hogy a technológia alkalmazásához nem kell költséges hardvert használni.


A Llano lapkára épülő notebook és a Nuvixa fejlesztése [+]

Az Immersive Video Platform várhatóan az év első felében fog hivatalosan megjelenni. Az AMD elmondta, hogy együttműködnek a telekonferenciák területén ismert, ViVu néven bejegyzett vállalattal, a Nuvixa technológiájának implementálása és kiterjesztése érdekében, aminek a VuCast szolgáltatás láthatja majd hasznát. További adat, hogy az AMD és a ViVu egy hosszú távú egyezményt is kötött, melynek célja a ViVu saját fejlesztésű MXTP technológiájának terjesztése lesz a nagyközönség számára, biztosítva a szélesebb körben elterjedő úgynevezett szobaalapú telekonferenciákat. Az ehhez alkalmazható VuRoom modul a Skype és a Microsoft Lync szoftverekhez érhető el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés