Hirdetés

Kinect klónon dolgozik az Asus

A Microsoft Kinect nagy sikernek örvend az Xbox 360 tulajdonosok körében, és kétségtelen, hogy a PC-s felhasználók is szeretnék megkaparintani a játékszert. Egyelőre ez hivatalosan nem lehetséges, mivel a redmondi óriáscég a konzolhoz köti a technológiát, de korábban utaltak rá, hogy az elgondolást később a PC-re is kiterjesztik. Ha ez még sem válna valóra, akkor sem kell csüggedni, ugyanis az Asus a CES-en bemutatott egy Kinect klónt, ami jelenleg WAVI Xtion névre hallgat.


Asus WAVI Xtion (forrás: Engadget)

A fejlesztés a PrimeSense technológiájára épít, vagyis az alapok megegyeznek a Kinecttel. Éppen ezért a működésben sem lesz túl sok eltérés, így az Asus rendszere képes a mozgás lekövetésére, és azonosítani is tudja a felhasználót. A kamera mellé egy WAVI box is tartozik. Ezt a vezérelni kívánt eszközre kell kötni, ami a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül érkező információ feldolgozása miatt szükséges. Természetesen több termék vezérlése esetén több WAVI boxra van szükség.


Asus WAVI Xtion (forrás: Engadget)

Az Asus a fejlesztők számára már elérhetővé tette a WAVI Xtion termék Pro verzióját, ami lényegében a fejlesztői kiadás. A kereskedelmi forgalomban WAVI Xtion fog megjelenni, a jelenlegi adatok szerint 2012 második negyedévében. A start tehát nagyon távolinak tűnik, így az árazásról sem döntött még a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Rekordot döntött a Kinect

    A Microsoft mozgásérzékelős kamerája lett minden idők leggyorsabban fogyó szórakoztatóelektronikai terméke.

Előzmények

Hirdetés