Hirdetés

Noctua redux ventilátorok: barna színtől mentes légkavarók kedvezőbb áron

A hűtésekkel foglalkozó osztrák cég egy olyan termékvonal megalkotása mellett döntött, amivel könnyebben elérhetik azokat a vásárlókat, akik eddig csak a magasabb árfekvés miatt kerülték a Noctua ventilátorait. Ez lett a redux, amit a vállalat a hagyományos termékek árának nagyjából 2/3-áért dob piacra, miközben megalkotásuknál a korábbi tapasztalatokat és modelleket vették alapul; azokat a régebbi fejlesztéseket, amelyek már bizonyítottak az évek során.

A hagyományos és a frissen bejelentett redux és industrialPPC modellek közötti különbség
A hagyományos és a frissen bejelentett redux és industrialPPC modellek közötti különbség [+]

A redux jól megkülönböztethető lesz az eddigi termékektől, hiszen a sokak szemét bántó barna színvilág helyett világos- és sötétszürke színezést kapnak, és csomagolásuk is egyszerűbb lesz valamivel. A választék bőséges lesz, ha azt nézzük, hogy már első körben 13 modell érkezik; 140, 120, 92 és 80 milliméteres átmérőjűek, 3 és PWM-képes, 4 tűs csatlakozóval ellátottak vegyesen. A redux esetében viszont nem mellékelik a maximális fordulatszámot befolyásoló LNA adapter, tehát ha nem vagyunk barkácsolós kedvünkben, erről a paraméterről még vásárlás előtt kell dönteni és ennek megfelelően választani – a nagyobb modellek ugyanis többféle sebességopcióval érhetőek el. Az elérhető redux modellek és azok technikai paramétereiről a Noctua honlapja ad bővebb felvilágosítást.

Noctua redux család
Noctua redux család

Akik a "gyári" megoldást kedvelik, azok mostantól az adaptert külön megvásárolhatják, akárcsak a 3-4 tűs átalakítókat, a kábelhosszabbító és elosztó Y-adaptereket, vagy éppen az antivibrációs gumirögzítőket, melyek szintén az "olcsósítás" áldozatául estek és nem képezik a csomag részét.

A redux mellett a Noctua bejelentette az industrialPPC vonalat is, amiben az NF-F12 és az NF-A14 2000 és 3000 rpm-re képes, strapabíró, víz- és porvédett, IP52 és IP67 minősítéssel rendelkező modelljei kaptak helyet. Bővebb információ a technikai paraméterekről a gyártó weboldalán olvasható.

A Noctua új légkavaróinak szállítása már megkezdődött, így hamarosan elérhetőek lesznek a boltok polcain. A redux sorozat ajánlott végfelhasználói ára mérettől függően 15,90 euró (140 mm), 13,90 euró (120 mm), 11,90 euró (92 mm) és 10,90 euró (80 mm) lesz. Az industrialPPC modellek ára a mérettől és az IP-minősítéstől függően változik: 26,90 euró (140 mm/IP52), 29,90 euró (140 mm/IP67), 24,90 euró (120 mm/IP52), 29,90 euró (120 mm/IP67). Mindegyik termékre egységesen 6 év garanciát vállalnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés