Hirdetés

Jön a teljesen inteles X15 Laptop Kit

Az Intel NUC sorozatba tartozó mobil dizájn megszabadul a GeForce GPU-któl.

Még a 2020-as esztendő végén írtunk arról, hogy ráugrik a notebookpiacra az Intel NUC, és olyan rendszereket készít ide a Santa Clara-i óriáscég, amelyeket az ODM-ek tudnak egyszerűen lemásolni, így kis költséggel képesek saját márkajelzés alatt piacra dobni egy-egy notebookot. Kezdetben csak az M15 Laptop Kit volt elérhető, de később hozzáférhetővé vált az X15-ös, játékosoknak szánt kiépítés, amelyre relatíve sok cég rá is startolt. A jellemzően jól értesült momomo_us most kiszivárogtatta, hogy készül az X15 frissítése, amelynek már a specifikációi is körvonalazódnak.


(forrás: momomo_us Twitter) [+]

Az alapokat tekintve nagy változás nem várható, aminek stratégiai jelentősége van, mert minél kisebb mértékben nyúl hozzá az Intel a vázhoz, annál könnyebb lesz az ODM-eknek váltani az új specifikációra. Belül azonban sok változás lesz, ugyanis a 11. generációs mobil Core processzorokat a 12. generációs Core i7-12700H váltja, vagyis mobil Tiger Lake helyére mobil Alder Lake kerül.

Nagyobb eltérés viszont, hogy a GeForce RTX 3060 és 3070 mobil GPU-kat Intel Arc 550M és 730M váltja. Előbbi teljesítményéről nem sokat tudni, viszont utóbbi még az Intel saját mérései szerint is a mobil GeForce RTX 3050 Ti és 3060 között van, tehát az új X15 Laptop Kit a CPU-t tekintve javít, de a GPU szintjén inkább visszalépés. Ennek persze abból a szempontból nincs nagy jelentősége, hogy az ODM-ek lényegében abból élnek, amit az Intel ad a kezükbe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés