Hirdetés

Növekvő PC-forgalom

Az International Data Corp. (IDC) a kereslet növekedésére hivatkozva megemelte a 2003-as és 2004-es évre vonatkozó PC-forgalmi előrejelzését. A piackutató vállalat szerint az erős harmadik negyedéves eredményeknek és a negyedik negyedévre várt 15,3 százalékos növekedésnek köszönhetően a PC-eladások az idén 11,4 százalékkal bővülnek a tavalyi évhez képest. Korábban a cég 8,4 százalékos növekedést prognosztizált.

Az IDC becslései szerint az idén világszerte 152 millió személyi számítógép talál gazdára, körülbelül 175 milliárd dollár értékben. A piac legutóbb 2000-ben nőtt; az akkori adatokkal összehasonlítva az idei darabszám szerinti forgalom 8,8 százalékkal magasabb, míg az érték 22 százalékkal alacsonyabb, elsősorban a belépő szintű konfigurációk népszerűségének köszönhetően.

A darabszám szerinti forgalom jövőre 11,4 százalékkal nő a vállalat módosított előrejelzése szerint, míg az eladások értéke 4 százalékkal emelkedik. Korábban az IDC 10,2 százalékos darabszám szerinti bővülést jelzett előre.

Előzmények

Hirdetés