Hirdetés

Normál meghajtótámogatást kapnak a Radeon Pro VGA-k

A Radeon Pro Software for Enterprise 19.Q2-es csomag is viszonylag sok optimalizálst hoz.

Az AMD némileg módosította a Radeon Pro VGA-kra vonatkozó meghajtótámogatást, ugyanis a Radeon Pro Software for Enterprise 19.Q2-es csomag elérhetővé tétele mellett bejelentették azt is, hogy az érkező, Radeon Software Adrenalin 2019 Edition meghajtó telepíthető lesz a Radeon Pro sorozatú hardverekre. Ez kiváltja a meghajtóváltó lehetőséget, amely egyébként meglehetősen komplex volt, így a támogatott hardverek tekintetében azért voltak korlátozások.

Az változásokkal lényegében az történik, hogy Radeon Pro VGA-t használó felhasználók dönthetnek arról, hogy a hardvert professzionális célokra, vagy játékfejlesztésre vetik be. Előbbi esetben nyilván fontosak a professzionális szoftverekre vonatkozó certifikációk, vagyis a Radeon Pro Software for Enterprise csomag telepítése ajánlott, míg utóbbi igények mellett a Radeon Software Adrenalin 2019 Editiont érdemes használni, amely certifikációkat ugyan nem kínál, de játékpiaci szemszögből a legfrissebb profilokat tartalmazza.


[+]

A Radeon Pro Software for Enterprise 19.Q2 egyébként számos optimalizálást kínál, amivel sikerült növelni az egyes professzonális alkalmazások alatti teljesítményt. Ezeket az AMD kimérte a konkurens Quadro hardverekhez viszonyítva, de ennél lényegesebb, hogy az új csomag már 750-nél is több certifikációt tartalmaz az elterjedt professzionális alkalmazásokra vonatkozóan.


[+]

A fentiek mellett az AMD két területre is kiemelt figyelmet szentel. Egyrészt az új csomag kifejezetten alkalmas virtualizációs környezetre, mivel például egy Radeon Pro WX4100 távoli eléréssel is képes leadni a helyben mért teljesítménye 98%-át. Emellett a vállalat kiemelten figyelt a multitaszk képességekre, ugyanis az a tapasztalatuk, hogy egy GPU-t terhelő professzionális alkalmazás közben a felhasználók még más, főleg CPU-t terhelő programot is futtatnak. Az új meghajtóval a SPECviewperf 13 “medical-02” teszt futtatása a Prime95 CPU terhelésteszt mellett csupán 1%-kal rontja egy Radeon Pro WX4100 teljesítményét, míg ugyanez a felállás már 39%-os lassulást eredményez egy NVIDIA Quadro P1000-es VGA-n.


[+]

Az új, Radeon Pro Software for Enterprise 19.Q2-es meghajtó dokumentációja az alábbi oldalon érhető el, a meghajtó pedig letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés