Hirdetés

Noctua NH-L12 alacsony profilú CPU hűtő – HTPC specialista

Bár egyre divatosabbak az apró számítógépek és a HTPC-k, az erre a kategóriára szakosodott processzorhűtő kínálat már messze nem mondható olyan népesnek, mint például a méretes toronyhűtők családja. Éppen ezért a Noctua most úgy döntött, hogy piacra dob egy rugalmas megoldást, mely reményeik szerint az adott körülményekhez és igényekhez igazodva a legtöbb esetben tökéletesen ellátja majd feladatát.


[+]

NH-L12 gyárilag dupla ventilátorral érkezik, ami ebben a méretkategóriában nem megszokott. Maga a hőleadó felület nem sok izgalmat tartogat, a nem túl vaskos lamellasort négy hőcső köti össze a talapzattal. A borda tetején egy 120 mm-es (NF-F12), alatta pedig egy 92 mm-es (NF-B9) ventilátor található, így a hűtő 93 mm-es magassága nem mondható igazán alacsony profilúnak. Azonban a felső légkavaró minden további nélkül leszerelhető, így mérete 66 mm-re redukálható, és a 92 mm-es ventilátor így is a legtöbb esetben elegendő teljesítményt nyújt.


[+]

A légkavarók PWM szabályozhatók, hogy mindig csak annyit pörögjenek, amennyit feltétlenül muszáj, ami egy HTPC esetében természetes elvárás. A gyártó a biztonság kedvéért felhívja a figyelmet, hogy ez nem egy tuninghűtő, és 95 wattos TDP-nél magasabb értékkel rendelkező processzorokkal már csak kellő körültekintéssel alkalmazható. SecuFirm2 leszorító rendszere minden forgalomban lévő foglalatra gond nélkül felszerelhető, a stabil rögzítésről hátlapi merevítő gondoskodik. Kategóriájában egyébként elég „súlyos eset”, mindkét ventilátorával a fedélzetén 680 grammot nyom.


[+]

A Noctua NH-L12 vételára 49,90 euró, a csomag az NT-H1 hővezető pasztából is tartalmaz egy adagot.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés